Tgrt Haber

Samsung uygun fiyatlı katlanabilir telefon yapacak mı? İddiaya açıklama geldi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Android Police
15 Kasım 2023 12:36 - Güncelleme : 15 Kasım 2023 12:38
Samsung uygun fiyatlı katlanabilir telefon yapacak mı? İddiaya açıklama geldi

Katlanabilir akıllı telefonları yüksek maliyet nedeniyle herkes satın alamıyor. Samsung, kâr marjından ve performanstan kısarak orta seviye bir katlanabilir cihaz çıkaracağı iddiaları üzerine açıklama yaptı.

Samsung​, katlanabilir akıllı telefon pazarındaki önemli isimlerden bir tanesi. Kitap gibi katlanıp açılabilen bir tasarıma sahip ilk 'Galaxy Fold' modelini 2019 yılında tanıttı. 2023 Temmuz ayında ise, en son nesil Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5 cihazlarıyla kullanıcıları karşısına çıktı.

Araştırmalara göre 'katlanabilirler' geniş bir tüketici kitlesine ulaşamıyor. Özellikle Samsung'un cihazlarına erişimi zorlaştıran en büyük unsur, 'yüksek fiyat' olarak belirtiliyor. Örneğin Z Fold 5, iPhone'dan daha pahalı 1800 dolara satılıyor, daha uygun fiyatlısı Z Flip 5 ise 1000 dolara mâl oluyor.

UYGUN FİYATLI KATLANABİLİR HAYALİ SUYA DÜŞTÜ

Samsung'un katlanabilir cihazları ile müşterileri arasındaki fiyat bariyerini kıracak bir adım atacağı konuşuluyordu. Buna göre şirketin, maliyetleri düşürmek için, performanstan ve kâr marjından feragat ederek, orta seviye bir katlanabilir telefon​ üzerinde çalıştığı iddia ediliyordu.

Ancak Kore JoongAng Daily sitesi tarafından paylaşılan bir rapor, bu haberin gerçeği yansıtmadığını ortaya koydu. Bir Samsung Electronics sözcüsü, "Orta seviyede fiyatlandırılan katlanabilir akıllı telefonlar üretmeyi planlamıyoruz. En son çıkan söylentiler gerçeği yansıtmıyor." diye konuştu.

Samsung uygun fiyatlı katlanabilir telefon yapacak mı? İddiaya açıklama geldi

İddiayı ilk olarak Tayvan merkezli pazar araştırma firması TrendForce duyurmuştu. TrendForce, tedarik zinciri kaynaklarından edindiğini söylediği raporunda, "Samsung'un gelecek yıl orta sınıf pazara katlanabilir telefonlar getirmeyi, fiyat engellerini daha da azaltmayı ve katlanabilir telefonları daha geniş bir müşteri yelpazesi için daha erişilebilir hale getirmeyi planladığını" yazmıştı.

Android Police sitesinin haberine göre Samsung son yıllarda katlanabilir telefonların maliyetini bir miktar düşürmeyi başarsa da yüksek fiyat seçenekleri, küçük pil, ortalama düzeyde kameralar ve toz direnci eksikliği gibi çeşitli faktörlerin, tüketicilerin bu cihazlardan uzaklaşmasını sağladığı değerlendiriliyor.

Samsung sözcüsü ayrıca, mevcut modellerden daha ucuz bir katlanabilir telefonun planlamada olup olmadığı sorusuna "Bu konuda henüz net bir karar almadık." diye cevap verdi.

Kaynak: Android Police
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...