Tgrt Haber

Instagram'ın başaramadığı e-ticaret sektörüne TikTok da girdi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TechCrunch
12 Eylül 2023 13:08 - Güncelleme : 12 Eylül 2023 13:29
Instagram'ın başaramadığı e-ticaret sektörüne TikTok da girdi

Instagram'ın denediği ama başarıya ulaşamadığı e-ticaret sektörüne TikTok da resmen girdi. Müşterilerin doğrudan uygulama üzerinden ürün satın almasını sağlayacak 'TikTok Shop' özelliği ABD'de kullanıma sunuldu.

Sosyal medya platformu TikTok​, 150 milyonun üzerinde kullanıcısı bulunan Amerika Birleşik Devletleri​'nde e-ticaret​ platformu TikTok Shop'u kullanıma sundu.

Aylardır test aşamasında olan yeni özellik sayesinde TikTok kullanıcıları, ana ekranlarında özel bir mağaza sekmesine, canlı video alışverişi seçeneğine, alışveriş yapılabilir reklamlara ve içerik üreticileri için bağlı programlara erişim sağlayabilecekler.

TechCrunch sitesinin haberine göre TikTok, ABD'de bu e-ticaret girişimini geçen yılın Kasım ayından beri test ediyordu. Şirket bu süre zarfında İngiltere ve birçok Güneydoğu Asya ülkesindeki kullanıcılarına alışveriş seçeneği sunmanın farklı yollarını da denemişti.

TikTok'tan yapılan resmi açıklamada, "TikTok Shop'un, markaların ve içerik üreticilerinin ilgi alanlarına dayalı olarak yüksek derecede bağlı müşterilerle iletişim kurmalarına olanak tanırken, topluluk ve ticaretin gücünü bir araya getirerek sorunsuz bir alışveriş deneyimi sunmayı amaçladığı" belirtildi.

MÜŞTERİLERE ÜRÜN BULMA KOLAYLIĞI

İçerik üreticilerinin, videolarına ürün etiketleri ekleyerek takipçilerinin videoları izlerken doğrudan ürünleri satın alabilmesini sağlayabilecekleri ifade edilirken, aynı zamanda markaların da kendi ürün portföylerini doğrudan TikTok üzerinden müşterilerine pazarlayabilecekleri vurgulandı.

TikTok Shop'ta kullanıcıların farklı ürünleri aramalarını, önerilerle ürünleri keşfetmelerini, farklı kategorilerde ürünleri incelemelerini ve siparişlerini yönetmelerini sağlayan özel bir sekme bulunacak. Ayrıca satıcılar, içerik üreticiler ile komisyon tabanlı bir ürün iş birliği de gerçekleştirebilecekler.

Sosyal medya şirketi, markaların ürünlerini platformda barındırmasının yanı sıra, "Fulfilled by TikTok" adı altında lojistik çözümler ve güvenli ödeme yöntemleri sunarak satıcıları destekleyeceğini duyurdu.

Daha önce Instagram da "Instagram Shop" ile e-ticaret sektörüne girmişti ama beklenen başarıya ulaşamaması nedeniyle platformu kapatmıştı.

Kaynak: TechCrunch

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...