Tgrt Haber

iOS 17.1'de iPhone 12 kullanıcılarını ilgilendiren kritik detay!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: support.apple.com
11 Ekim 2023 10:40 - Güncelleme : 11 Ekim 2023 10:42
iOS 17.1'de iPhone 12 kullanıcılarını ilgilendiren kritik detay!

Apple, iOS 17.1 sürümüyle iPhone 12 modelindeki SAR değerini belirlenen standartlara çekeceğini açıkladı. Güncelleme yalnızca Fransa'daki kullanıcılar için geçerli olacak.

Teknoloji devi Apple​, iPhone 12 model akıllı telefonununFransa​'da satış yasağına maruz kalmasına neden olan 'SAR' problemine dair yeni bir açıklama yaptı.

Fransa Ulusal Frekans Ajansı (ANFR), 12 Eylül'de iPhone 12​'nin belirlenen Özgül Emilim Oranı (SAR) sınırlarını aştığının tespit edildiğini açıkladı. Ve sorun düzeltilene kadar cihazın ülke çapında satılması yasaklandı. Hatta yetkililer sorun devam ederse iPhone 12'leri toplatacaklarını da vurgulamıştı.

Yaşanan bu gelişmenin ardından Apple, telefonun yaydığı radyasyon seviyesini belirlenen sınırlara düşüren bir yazılım güncellemesini Fransa hükümetinin onayına sundu ve kabul edildi. İşte o güncellemenin detayları belli oldu.

İOS 17.1, İPHONE 12 KRİZİNİ ÇÖZÜYOR

Apple kısa bir süre sonra genel kullanıma sunacağı iOS 17.1 güncellemesinin üçüncü beta sürümünü dün akşam yayınladı. Burada, telefonun SAR değerini Fransa'nın belirlediği standartlara getiren bir düzenleme olduğunu açıkladı.

Apple'ın açıklamasında, iPhone'larda kullanılan özel bir sensör teknolojisinin, cihazın sabit bir yüzeyde bulunduğunu algılayabilen sensörler içerdiği belirtildi. Bu sensörler, cihazın vücut dışı bir ortamda konumlandığını algılamak için kullanılıyor ve bu durumda iletim gücünü optimize etmeye yardımcı oluyor.

Apple, bu teknolojinin on yıldan uzun bir süredir tüm iPhone'larda bulunduğunu ve cihazın performansını artırmak amacıyla vücut dışı ortam senaryolarında iletim gücünü biraz artırmasına olanak tanıdığını belirtti.

Ancak, Fransa Ulusal Frekans Ajansı (ANFR) tarafından kullanılan özel bir test protokolü, cihazın sabit bir yüzeyde ve vücut dışı bir ortamda test edildiğinde dahi cihazların vücut üzerinde kullanıma yönelik Özgül Emilim Oranı (SAR) sınırlarını karşılamasını gerektiriyor. Apple ise bu protokolün uluslararası standartlarla tutarsız olduğunu savunuyor.

Bu bağlamda Apple, Fransa'daki kullanıcılar için iOS 17.1 sürümünde iPhone 12 modeline yönelik bir güncelleme bulunduğunu açıkladı. Bu güncellemenin amacı, özel test protokolüne uyum sağlamak ve cihazın sabit bir yüzeyde vücut dışı bir ortamda bulunduğunda iletim gücünü azaltmak olduğunu belirtti.

iOS 17.1 beta 3 güncellemesi dün akşam kullanıma sunuldu. Yeni iOS sürümü yakında genel kullanıma açılacak, ancak net bir tarih belli değil.

Kaynak: support.apple.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...