Tgrt Haber

iOS 17.4 özellikleri netleşmeye devam ediyor: Dikkat çeken pil değişikliği

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
21 Şubat 2024 14:42 - Güncelleme : 21 Şubat 2024 14:43
iOS 17.4 özellikleri netleşmeye devam ediyor: Dikkat çeken pil değişikliği

Yayınlanmasına az bir süre kalan iOS 17.4 güncellemesinin bir özelliği daha ortaya çıktı. Kullanıcılar yeni gelen değişiklik sayesinde iPhone pil ömrünü daha kolay anlayabilecekler.

Apple​'ın mart ayında yayınlanması beklenen iOS 17.4​ sürümü için geri sayım sürüyor. Özellikle Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde yaşayan kullanıcıların hayatında köklü değişiklikler getirecek yeni iPhone​ güncellemesinin bir özelliği daha ortaya çıktı.

MacRumors sitesinin haberine göre iOS 17.4 özellikleri arasında pil ömrü göstergesini değiştiren bir yenilik mevcut. Apple'ın iPhone'un pil sağlığının gösterilme biçiminde değişiklik yaparak kullanıcıların pil ömrünün durumunu bir bakışta anlamalarını kolaylaştıracağı belirtiliyor.

İOS 17.4 İLE PİL ÖMRGÜ GÖSTERGESİ DEĞİŞİYOR

Ayarlar uygulamasındaki "Pil" bölümünde, Pil Sağlığı listesinde artık önceki "Pil Sağlığı ve Şarj Etme" bölümüne dokunmadan erişilebilen "Normal" gibi bir gösterge yer alacak.

‌iPhone 15‌ kullanıcıları pil sağlığı kısmına girdiklerinde pil döngü sayısı, üretim tarihi ve ilk kullanım gibi bilgileri görebiliyorlar. Bu veriler daha önce Ayarlar'daki Genel > Hakkında bölümünde bulunmaktaydı.

iOS 17.4 özellikleri netleşmeye devam ediyor: Dikkat çeken pil değişikliği - 1. Resim

Şarj Optimizasyonu bölümü ise aynen kalmaya devam edecek. Optimize Edilmiş Pil Şarjı özelliği kullanım alışkanlıklarını öğrenerek ve pilin yüzde 100 şarjda kalacağı süreyi sınırlayarak pil sağlığını korurken, sağlığı daha da korumak için şarjı yüzde 80 ile sınırlama seçeneği ve optimize edilmiş şarjını tamamen kapatma düğmesi de yine bu bölümde mevcut.

Bu değişikliklerin ‌iPhone 15‌, ‌iPhone 15‌ Plus, iPhone 15 Pro ve ‌iPhone 15 Pro‌ Max ile sınırlı olduğunu belirtmekte fayda var. Eski iPhone modellerinde pil ayarları değişmeyecek.

İOS 17.4, İPHONE'LAR İÇİN DÖNÜM NOKTASI NİTELİĞİNDE

iOS 17.4 ile gelen yenilikler App Store'dan Safari'ye kadar iOS platformundaki pek çok unsurda köklü değişikler uygulayacak. Örneğin kullanıcılar artık telefonlarına App Store yerine başka bir kaynaktan uygulama yükleyebilecekler. Ayrıca iPhone'da bir uygulama satın alırken Apple'ın ödeme yöntemi yerine alternatif ödeme sistemleri de kullanılabilecek.

Kullanıcıların varsayılan olarak hangi tarayıcıyı kullanmak istediğini belirleyebileceği bir özellikle gelen iOS 17.4, AB​'nin kuralları gereği iPhone'da NFC ile temassız ödeme özelliğini alternatif bankalar ve finans kurumlarının erişimine açıyor.

Henüz beta sürecinde olan iOS 17.4, Ayarlar uygulamasını açıp "Yazılım Güncelleme" bölümüne giderek, "Beta Güncellemeleri" seçeneğine dokunarak ve beta programına kaydolarak yüklenebiliyor.

Kaynak: MacRumors
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...