Tgrt Haber

iOS 17'ye hazırlık: Apple sürpriz güncellemeyi yayınladı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
15 May 2023 21:36 - Güncelleme : 16 May 2023 16:48
iOS 17'ye hazırlık: Apple sürpriz güncellemeyi yayınladı

Birkaç ay sonra iPhone'lar yeni işletim sistemi iOS 17'ye kavuşacak. Apple bir yandan da iOS 16'yı güncellemeye devam ediyor. Bugün akşam saatlerinde iOS 16.5 RC 2 sürümü kullanıma sunuldu. Bu güncellemeyle birlikte şirket ağırlıklı olarak güvenlik iyileştirmelerine odaklandı.

iOS​ 16.5'inbeta​ süreci devam ediyor. Apple​ bugün akşam saatlerinde iOS 16.5 için ikinci RC (Release Candidate) versiyonunu piyasaya sürdü. RC, final öncesinde yayınlanan son sürüm anlamına geliyor. Bu kapsamda iOS 16.5'in test aşaması kuvvetle muhtemel bu hafta bitecek ve genel kullanıma sunulacak.

Peki iOS 16.5 RC 2 ile ne yenilikler geldi?

İOS 16.5 RC 2 İLE GELEN YENİLİKLER

Apple'ın resmi web sayfasında paylaşılan bilgiye göre, ilk RC sürümüyle birlikte Siri internet bağlantısı olmadan çalışabilir hale gelmişti. İkinci RC sürümüyle gelen yenilikler şöyle:

  • Apple News'deki Spor sekmesi, takip ettiğiniz takımlar ve ligler için hikayelere, skorlara, puan durumu ve daha fazlasına kolay erişim sağlar
  • Apple News'deki Spor skorum ve program kartlarım sizi doğrudan belirli oyunlarla ilgili ek ayrıntıları bulabileceğiniz oyun sayfalarına götürür
  • Spotlight'ın yanıt vermeme sorunu düzeltir
  • CarPlay'deki Podcast'lerin içerik yüklememesi sorununu giderir
  • Ekran Süresi ayarlarının sıfırlanabileceği veya tüm cihazlar arasında senkronize edilememesi sorununu düzeltir

İOS RC SÜRÜMLERİ NASIL YÜKLENİR?

iOS 16.5 RC 2'yi yüklemek için Apple'ın resmi Geliştirici Programına veya Apple Beta Software Program’a kayıt olmanız gerekiyor. Daha sonra iPhone’unuzda Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme bölümünden indirebilir ve yükleyebilirsiniz.

Ancak unutmamak gerekiyor ki RC teorik olarak "beta" olduğundan iOS 16.5 hala tam olarak kullanıma hazır değil. Bu nedenle günlük kullanım deneyiminizi olumsuz etkileyecek sorunlar yaşayabilirsiniz. Yine de risk almak istiyorsanız yukarıdaki adımları uygulayarak iOS 16.5 RC 2 kurabilirsiniz.

Kaynak: MacRumors

Derleme: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...