Tgrt Haber

iPhone’da bir dönem resmen sona eriyor… Apple, iOS 17 ile yıllar sonra değişikliğe gidecek!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Gizmochina
16 May 2023 16:43 - Güncelleme : 16 May 2023 17:02
iPhone’da bir dönem resmen sona eriyor… Apple, iOS 17 ile yıllar sonra değişikliğe gidecek!

iPhone için iOS 17 güncellemesi yolda. Yeni özellikler kullanıcılar tarafından merakla beklenirken, yıllardır hayatımızda olan Siri için de önemli bir değişiklik yolda.

Apple​, iPhone​ kullanıcıları için 15 Mayıs iOS​ 16.5’in son beta güncellemesini yayınladı. Söz konusu güncelleme iOS 16 için yayınlanan en son güncelleme olurken, önümüzdeki hafta dünyadaki tüm kullanıcılar da bu güncellemeyi alacak.

Öte yandan hazırlığı devam eden iOS 17’de Apple tarafından dahili olarak test ediliyor. Yeni özelliklerin olacağı bu işletim sistemi 5 Haziran’da WWDC​ etkinliğinde sahne alacak. Bunun öncesinde kullanıcıları bekleyen değişiklikler de ortaya çıkmaya başladı. Sesli asistan Siri’yi de bekleyen değişiklik var.

‘HER SİRİ’ GİDİYOR, YERİNE SADECE ‘SİRİ’ GELİYOR

Bloomberg’den Mark Gurman’a göre Apple, Siri​'yi daha basit hale getirmek için ''Hey Siri'' komutundan "Hey" kelimesini kaldıracak. Bu sayede Siri ile iletişim kurmak için artık sadece "Siri" diye seslenmek yeterli olacak.

iPhone’da bir dönem resmen sona eriyor… Apple, iOS 17 ile yıllar sonra değişikliğe gidecek!

Öte yandan donanımhaber’e göre Siri'nin çeşitli aksanlar ve dillere destek sunduğunu düşünürsek, yalnızca ''Siri'' komutuna geçişin Apple için zorlu bir süreç olacağını söyleyebiliriz. Zira "Hey Siri", iki farklı kelime ile daha doğru bir tanımlamaya olanak tanıyor.

Apple'ın Siri'de yapılacak komut değişikliğine ek olarak, üçüncü taraf uygulama ve hizmetlerle de daha derin entegrasyon üzerinde çalıştığı söyleniyor. Bu entegrasyon, bağlamsal bilgilerden yararlanarak kullanıcılara daha tutarlı bir asistan deneyimi sunacak.

İOS 17 NE ZAMAN TANITILACAK?

iPhone kullanıcılarının merakla beklediği iOS 17 güncellemesi çok yakında geliyor. Halihazırda testleri devam eden güncelleme, 5 Haziran tarihinde duyurulacak. Daha sonra güncelleme kademeler halinde bir hafta sonra kullanıcılara sunulacaktır diye tahmin ediyoruz.

Kaynak: gizmochina

Yerelleştirme: Okan Güleş- TGRT Haber

Kaynak: Gizmochina
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...