Tgrt Haber

iPhone 12, üç aydır nehirde batık halde bulundu: İşte son durumu

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Apple Insider
19 Aralık 2023 12:25 - Güncelleme : 19 Aralık 2023 12:26
iPhone 12, üç aydır nehirde batık halde bulundu: İşte son durumu

Akıllı telefon satın alırken dikkat edilen noktalardan bir tanesi de genellikle 'dayanıklılık' konusu oluyor. Üreticiler, cihazlarını suya ve toza dayanıklı olarak geliştirse de, suyla temas kaynaklı hasarları garanti kapsamına sokmuyor. Peki iPhone'larda da bulunan bu özellik gerçekten başarılı mı? ABD'de yaşanan bir olay, bu sorunun cevabını verdi.

ABD'nin Kuzey Kaliforniya bölgesinde bir dalgıç, Stanislaus Nehri'ni temizlerken suda bulduğu iPhone 12​'nin, üç aydır batık durumda olmasına rağmen çalışır vaziyette olduğunu keşfetti. Cihaz IP68 suya dayanıklılık sertifikasına sahip, bu da 6 metreye kadar suya 30 dakika dayanabildiği anlamına geliyor.

YOSUNLA KAPLI HALDE BULUNDU

Apple Insider sitesinin haberine göre dalgıç Lee, 10 Kasım'da nehir kıyısındaki kayalar arasında yosunla kaplı halde bulduğu iPhone 12'yi temizledi ve birkaç gün kurumaya bıraktı. 16 Kasım'da ise bir şarj cihazıyla telefonu çalıştırmayı başardı. Telefonunun parolası olmadığını fark eden Lee, cihazı kilidini açarak içindeki son üç ayın fotoğraf ve kişi bilgilerine erişebildi.

Cihazın içindeki en son görüntünün, 4 Eylül tarihinde nehirde çekilmiş bir video olduğu belirlendi, bu da iPhone'un üç aydır su altında kaldığını gösteriyor. Lee, cihazın kayıp sahibini bulma çabalarını sürdürüyor ve içindeki kişilere ulaşarak sahibine geri vermeyi planlıyor.

IPHONE 12 SUYA DAYANIKLI MI?

Apple, iPhone 12 ve daha yeni modellerini sadece sıçrama hasarına ve geçici batmaya karşı koruma için tasarlasa da, bu olay cihazın ne kadar dayanıklı olduğunu gösteriyor. iPhone'daki contalar su ve döküntü girişini önlüyor. Bu nedenle contalar sağlam kaldığı sürece iPhone su altındayken kalıcı hasara maruz kalmıyor.

Conta malzemesinin genellikle düşme, tekrarlanan suya daldırma veya buhara maruz kalma nedeniyle hasar görmesi durumunda telefonda büyük hasarlar meydana gelir. Ancak Apple, suyla temas kaynaklı hasarları garanti kapsamına almıyor, bu nedenle cihazı su altında kullanmaktan kaçınmakta fayda var.

Kaynak: Apple Insider
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...