Tgrt Haber

iPhone 14 kamera puanları açıklandı: Dünyada kaçıncı oldu? İşte DxOMark tarafından verilen puanlar!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: DXOMARK
13 Mart 2023 17:00 - Güncelleme : 13 Mart 2023 17:01
iPhone 14 kamera puanları açıklandı: Dünyada kaçıncı oldu? İşte DxOMark tarafından verilen puanlar!

Kameralarıyla öne çıkan iPhone 14 serisinin giriş modeli iPhone 14, DxOMark'ın kamera testlerinden geçti. Dünyaca ünlü DXO, Apple'ın yeni telefonunu derecelendirerek sıraladı. Peki iPhone 14 kamerası başarılı olabildi mi?

Geçtiğimiz yılın eylül ayında tanıtılan ve satışa sunulan iPhone 14​ serisi, kısa vadede önemli başarıya imza atarak satış rekorları kırdı. Öte yandan akıllı telefonları kamera ve ses gibi önemli özellikleriyle teste sokup sıralayan DxOMark​ ekibi, yeni nesil iPhone 14'ün kamerası için puanını verdi.

Toplamda 144 puan alan iPhone14, ön kamera sıralamasında dördüncü sıraya yerleşti. Onun önünde ise sırasıyla iPhone 14 Pro​ Max​, iPhone 14 Pro ve Huawei Mate 50 Pro üçlüsü yer alıyor. 

IPHONE 14'ÜN KAMERASI NASIL?

DXO ekibi iPhone 14'ü olumlu ve olumsuz yönleriyle sıraladı. Buna göre Apple'ın yeni serisinin giriş modeli düşük şık veya yüksek kontrastlı sahneler gibi zorlu aydınlatma koşullarında zaman zaman yanlış cilt tonlaması yapmasıyla biraz geride kaldı. 

iPhone 14 kamera puanları açıklandı: Dünyada kaçıncı oldu? İşte DxOMark tarafından verilen puanlar!

Yürüme gibi dinamik aktiviteler sırasında çekilen videolarda ise, kareden kareye gözle görülür keskinlik farklılıkları gözlemlendi. Genel olarak bakıldığında ise iPhone 14, ön kamerada oldukça iyi bir sıralamada. Öyle ki DxOMark sıralamasında ilk ona girmek çoğu akıllı telefon için büyük bir başarı. 

Öte yandan iPhone 14'ün Android rakiplerinden Xiaomi 13 Pro'da birkaç gün önce DxOMark tarafından derecelendirildi. 

Çinli üreticinin amiral gemisi modeli 136 puan alarak 16. sıraya yerleşti. Ancak yetkililer yine de bu kıyaslamalara göre seçim yapılmaması konusunda tavsiyede bulunuyor. 

Kaynak: DXOMARK
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...