Tgrt Haber

iPhone'un bu gizli özelliğine bayılacaksınız: Tek tuşla saniyeler içerisinde ayırın ve gönderin!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
12 Mart 2023 12:00 - Güncelleme : 12 Mart 2023 12:03
iPhone'un bu gizli özelliğine bayılacaksınız: Tek tuşla saniyeler içerisinde ayırın ve gönderin!

Apple, iOS 16 güncellemesiyle iPhone'a çok önemli bir özellik getirdi. Profesyonel fotoğrafçılık uygulamalarında göreceğiniz pratik özellik ile, saniyeler içerisinde bir fotoğrayı ayrıştırıp başka birine gönderebilirsiniz.

iOS 16​ güncellemesiyle iPhone​'lara yepyeni özellikler geldi. Apple​, daha kullanıcı dostu bir arayüzü cihazlarına getirirken, faydalı özellikleri de bu sürüme entegre etti. Eğer sizler de iOS 16'yı iPhone'a yüklediyseniz bilmeniz gereken çok önemli bir özellik var.

Söz konusu özelliğe Apple tarafından bir isim verilmedi. Fakat günlük hayatta da kullanılan bu faydalı özellik ile bir kişinin, cismin veya farklı bir resmi arka plandan ayırabilirsiniz. Yapmanız gereken ise sadece bir fotoğrafa basılı tutmak. İşte detaylar...

IOS 16'DAKİ BU ÖZELLİK İLE FOTOĞRAFLARI AYRIŞTIRIN

Bir fotoğrafı arka plandan ayırmayı çoğu zaman hepimiz isteriz. Ancak böyle bir özellik şu ana kadar herhangi bir telefonda yerleşik olarak bulunmazken, iOS 16 ile Apple bunu iPhone ve iPad'lere getirdi. 

Özelliğin kullanımı oldukça basit. Bir fotoğrafın üstüne basılı tutarak seçmek istediğiniz kısmı seçebilir, ardından kopyalama işlemini yaptıktan sonra dilerseniz notlara kaydedip, dilerseniz de WhatsApp veya iMessage gibi uygulamalardan kişilerinizle paylaşabilirsiniz.

iPhone'un bu gizli özelliğine bayılacaksınız: Tek tuşla saniyeler içerisinde ayırın ve gönderin!

Apple, iOS 16 için fotoğraf kaldırma, ya da diğer anlamıyla ayıklama özelliğini ilk kez WWDC etkinliğinde gözler önüne serdi. Etkinlikte örnek olarak yukarıda da gördüğünüz gibi bir köpek resminden faydalanıldı.

Kumsalda duran bir köpek fotoğraftan ayıklanarak metin mesajı bölümüne yapıştırıldı. iOS 16'nın bu özelliği WWDC'ye de damga vurmayı başardı. Öyle ki bu özellik için 40 milyar işlem gerçekleştirmek üzere hızlandırılan gelişmiş bir makine öğrenimi modelinin kullanıldığı söyleniyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...