Tgrt Haber

iPhone 14'ün sorunları bitmiyor: Bu sefer aniden kapanıp açılıyor!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Gizmochina
19 Nisan 2023 13:19 - Güncelleme : 19 Nisan 2023 13:20
iPhone 14'ün sorunları bitmiyor: Bu sefer aniden kapanıp açılıyor!

Apple'ın yeni telefonu iPhone 14 hayattan soğutan bir sorunla gündeme geldi. Kullanıcılar telefonda donma - kasma ve ani kapanıp açılma sorunundan şikayet ettiler.

iPhone 14​ serisi piyasaya çıktığı günden beri çeşitli sorunlarla gündeme geliyor. Bazı kullanıcılar Dynamic Island​ çentiğinin olmaması gereken yerlerde görünmesinden yakınırken, bazıları ise anormal pil tüketiminden şikayet etti. Bu ve daha birçok sorunun arasına bir yenisi daha eklendi.

Popüler bir WeChat hesabına gönderilen şikayetlere, Çin​'deki bazı iPhone 14 sahiplerinin günde bir veya iki defa ani yeniden başlatma ve çökme sorunuyla karşılaştıkları yansıdı. Kullanıcılar bu sorunun donanımsal kaynaklı olduğunu tahmin ediyor. 

APPLE SORUNUN YAZILIMSAL OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Kullanıcılar sorunu Apple müşteri hizmetlerine bildirdiklerinde ise donanımsal bir sorun olmadığı, yazılım güncelleme ile alakalı olabileceği bilgisinin kendilerine verildiğini söyledi.

Öte yandan Apple yetkili servis sağlayıcıların soruna yaklaşımı da tepkiye yol açtı. Bir kullanıcı, cihazını satın aldığı Apple yetkili satıcıya götürdüğünde kendisine "ambalajsız bir iPhone 14" ile değiştirme teklifinde bulunulduğunu belirtirken, garanti kapsamında telefonun ambalajı açılmamış yenisiyle değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

iPhone 14'ün sorunları bitmiyor: Bu sefer aniden kapanıp açılıyor!

Bir başka kullanıcı ise sorunu Apple yetkili serviste tamir ettirdi, ancak işlem sonrası ekranın sağ alt köşesinde küçük bir çatlak tespit ettiğini ve servisin bunu onarmayı reddettiğini bildirdi.

Yaşanan bu soruna ilişkin Apple'dan resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak eğer telefonun aniden yeniden başlatılmasına ve çökmesine donanımı sebep oluyorsa Apple'ı zorlu bir süreç bekliyor demektir. Hatta düşük bir ihtimal ama süreç iPhone 14'lerin geri çağrılmasına kadar gidebilir.

Genellikle bu tür durumlarda Apple söz konusu soruna özel bir servis programı başlatıyor. Bu program kapsamında sorundan etkilenen cihazları ücretsiz bir şekilde tamir ediyor ve kullanıcıya teslim ediyor.

Kaynak: Gizmochina
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...