Tgrt Haber

iPhone 15 serinleyecek... Beklenen güncelleme yolda

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
04 Ekim 2023 12:11 - Güncelleme : 04 Ekim 2023 13:42
iPhone 15 serinleyecek... Beklenen güncelleme yolda

Apple, iPhone 15 Pro modellerindeki aşırı ısınma sorununu düzelten bir yazılım güncellemesi yayınlayacağına söz vermişti. Şimdi bu konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Gelen son bilgilere göre, beklenen güncelleme test sürecine sokuldu ve kısa süre içerisinde çıkması planlanıyor.

Apple​, iPhone 15 Pro​ ve iPhone 15 Pro Max kullanıcılarını yakından ilgilendiren bir gelişme ile gündemde. Şirket, bu telefonlarda meydana gelen aşırı ısınma sorunlarını çözmek amacıyla iOS 17.0.3 yazılımını içsel olarak test ediyor. Habere göre, bu güncelleme hızla kullanıcılarla buluşacak.

Apple, aşırı ısınma sorununun kesin sebebini açıklamazken, Instagram ve WhatsApp gibi bazı üçüncü taraf uygulamaların arka planda yoğun kullanımı nedeniyle yaşanabileceğini söylemişti. Ayrıca, problemin iPhone 15 Pro'nun titanyum çerçevesiyle hiçbir alakası olmadığını da vurgulamıştı.

SICAKLIK 50 DERECEYE YÜKSELEBİLİYOR

iPhone 15 Pro'daki aşırı ısınma sorunu, telefonun ilk teslimatlarının yapılmasından sonra ortaya çıktı. Sorunu belirtmek için sosyal medya platformlarına uğrayan bazı kullanıcılar, telefonun bazen 50 dereceye kadar çıktığını belirtti. Ve elle tutulamayacak kadar ısındığını dile getirdi.

Apple'a göre problemin temelinde, bazı uygulamaların A17 Pro çipine aşırı yüklenmesi yatıyor. Bu uygulamalar arasında Instagram, Uber ve Asphalt 9: Legends gibi popüler uygulamalar bulunuyor. Söylendiği kadarıyla Apple, bu uygulamaların geliştiricileri ile sorunu düzeltmek için iş birliği yapıyor.

İŞLEMCİ PERFORMANSINI KISMAYACAK

iPhone 15 Pro kullanıcılarını endişelendiren konulardan bir tanesi de, yazılım güncellemesi ile aşırı ısınmayı düzeltirken, A17 Pro çipinin performansından bir miktar feragat edileceği iddiasıydı. Ancak teknoloji devi firma, böyle bir durumun söz konusu bile olmayacağını doğruladı.

Yani iOS 17.0.3 sürümüyle birlikte hem aşırı ısınma sorunu düzelecek hem de telefon olması gereken performansıyla çalışacak. Ayrıca, iOS 17.1 sürümünün de yakın bir tarihte çıkması bekleniyor ve bu sürümde de aynı sorunun çözüleceği tahmin ediliyor.

Kaynak: MacRumors

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...