Tgrt Haber

iPhone 15 Ultra kılıfı sızdı, sürpriz yenilik ortaya çıktı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: AppleInsider
07 Ağustos 2023 10:49 - Güncelleme : 07 Ağustos 2023 11:11
Görsel temsilidir

Apple iPhone 15 cihazını Eylül veya Ekim ayında tanıtacak. ABD'de düzenlenecek ürün lansmanıyla birlikte satışa sunulacak olan ürünler hakkında iddialar gelmeye devam ediyor. iPhone 15 Ultra için paylaşılan son sızıntı, telefonda yapılacak bir değişikliği daha ortaya çıkardı.

Görsel temsilidir

AppleiPhone 15 serisinde yapılacak bir değişiklik daha gözler önüne serildi. Serinin en üst modeli olarak karşımıza çıkacak iPhone 15 Ultra ile birlikte, iPhone'ların sol tarafında, ses açma-kapama tuşlarının üstünde bulunan sessize alma tuşunun yerini 'eylem düğmesi'ne bırakacağı iddia edildi.

Majin Bu adlı bir kullanıcı, iPhone 15 Ultra'ya ait olduğu öne sürülen kılıfları paylaştı. Fotoğraflara bakıldığında, sol kısmında üç tuş bölmesi yer aldığı görülüyor. Ses açma ve kapama tuşları için ayrılan bölüm standart olarak bu kılıfta da bulunurken; hemen üstünde ise hafif çıkıntılı bir tuş bölümü daha mevcut.

AppleInsider'da yer alan bilgiye göre, bu kılıflar Apple tarafından üretilmiş orijinal ürünler değil. Fakat kılıf üretimiyle uğraşan firmaların, ellerine geçen iPhone 15 prototipleri ışığında bu kılıfları tasarladığı belirtiliyor.

https://twitter.com/MajinBuOfficial/status/1688123155577966592

9 FONKSİYONA SAHİP OLACAK

Türkiye Gazetesi'nin 9to5Mac'ten aktardığı habere göre, eylem tuşu 9 ayrı fonksiyona sahip olacak. Tıpkı Apple Watch'ta olduğu gibi, kullanıcılar bu tuşu dilediği gibi özelleştirebilecek, farklı görevleri ve eylemleri çalıştırmak için kullanabilecekler.

Eylem tuşunun işlevleri şu şekilde olması bekleniyor:

  • Erişilebilirlik: Kullanıcıların VoiceOver, Zoom, AssistiveTouch ve daha fazlası gibi çeşitli erişilebilirlik özelliklerine erişmesine izin verir.
  • Kısayollar: ‌Bu seçenek Apple Watch Ultra‌'da olduğu gibi kullanıcıların mesaj göndermek, oynatma listesi oynatmak veya akıllı ev cihazlarını kontrol etmek gibi Kısayollar uygulamasından indirdikleri veya oluşturdukları herhangi bir kısayolu çalıştırmalarına izin verir.
  • Sessiz Mod: Anahtarın mevcut "iPhone" modellerinde nasıl çalıştığına benzer şekilde kullanıcıların zil sesini ve uyarıları sessize almasına veya açacak şekilde sessiz modunu açıp kapatmasına olanak tanır.
  • Kamera: Kullanıcıların Kamera uygulamasını başlatmasına ve/veya Eylem düğmesine bir kez basarak fotoğraf veya video çekmesine olanak tanır.
  • El Feneri: Kullanıcıların cihazın arkasındaki el fenerini açmasına veya kapatmasına izin verir.
  • Odak: Kullanıcıların bir Odak modunu etkinleştirmesine veya devre dışı bırakmasına izin verir.
  • Büyüteç: Kullanıcıların Büyüteç uygulamasını etkinleştirerek küçük metin veya nesneleri yakınlaştırmak için "iPhone" kamerasını büyüteç olarak kullanmalarına izin verir.
  • Çeviri: Kullanıcıların Çeviri uygulamasını başlatmasına ve Eylem düğmesine tek bir dokunuşla bir konuşma veya metin çevirisi başlatmasına izin verebilir.
  • Sesli Notlar: Kullanıcıların Sesli Notlar uygulamasıyla sesli not kaydetmeye başlamasını veya kaydını durdurmasını sağlar.

İPHONE 15 NE ZAMAN ÇIKACAK?

İddialarda yer alan bilgiye göre, Apple'ın yeni iPhone 15 cihazını tanıtacağı etkinliği 13 Eylül tarihinde düzenleyeceği öne sürülüyor. Kaynaklarda, geçen yılın etkinliğinin de Çarşamba günü yapıldığı ve 13 Eylül de yine Çarşamba günü olduğu için, Apple'ın bu tarihi tercih edebileceği belirtiliyor.

Bu arada bu sene Apple, bir farklılığa imza atarak 'Pro Max' takısını 'Ultra' ile değiştirecek. Yani iPhone 15 Pro Max yerine, iPhone 15 Ultra modeliyle kullanıcı karşısına çıkacak.

Kaynak: Türkiye Gazetesi - AppleInsider

Derleme: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan

Kaynak: AppleInsider
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...