Tgrt Haber

Ünlü analist gün verdi, iPhone 15'in çıkış tarihi sızdırıldı!

04 Ağustos 2023 13:30 - Güncelleme : 04 Ağustos 2023 15:01
Ünlü analist gün verdi, iPhone 15'in çıkış tarihi sızdırıldı!

Apple kullanıcılarının merakla beklediği iPhone 15 serisi ufukta. Yeni iPhone modellerine ilişkin en çok merak edilen konu, "iPhone 15 ne zaman çıkacak?" sorusu olurken, ünlü analistlerden tahminler gelmeye başladı.

Apple​, her yıl olduğu gibi bu yıl da iPhone serisinin yeni modellerini piyasaya sürecek. Ancak, son günlerde ortaya çıkan haberler, iPhone 15​ serisinin çıkış tarihiyle ilgili bazı değişikliklerin olabileceğini gösteriyor.

Daha önce birçok iddiada bulunan ünlü analizci Wamsi Mohan, yeni iPhone modellerinin gecikmeli olarak tanıtılacağını öne sürmüştü. Henüz belirtilmeyen bir sebeple, Apple'ın iPhone 15 lansmanını Ekim​ ayına erteleyebileceğini iddia etmişti.

İPHONE 15 ÇIKIŞ TARİHİ NE ZAMAN?

9to5Mac sitesinin haberine göre, Apple'ın yeni iPhone 15 cihazını tanıtacağı etkinliği 13 Eylül tarihinde düzenleyeceği öne sürülüyor. Bu tarih, geçmiş yıllarda iPhone duyurularının yapıldığı günlerden birine denk geliyor. Hatırlanacağı üzere geçen yılın etkinliği Çarşamba günü yapılmıştı ve 13 Eylül de yine Çarşamba günü olduğu için, Apple'ın bu tarihi tercih edebileceği bildirildi.

iPhone 15 tanıtım tarihi 13 Eylül olması durumunda, ön siparişlerin 15 Eylül Cuma günü başlayacağı ve telefonların 22 Eylül'de satışa çıkacağı bilgisi paylaşıldı. Geçtiğimiz yıl iPhone 14 serisi 7 Eylül'de duyurulmuş ve ardından serideki modellerin satışına 16 Eylül'de başlanmıştı. 

Apple'ın bu tür duyurular öncesinde çalışanlarına izin yapmamaları konusunda uyarıda bulunması, genellikle büyük bir etkinliğin yaklaştığına işaret ettiği şeklinde yorumlanır. Bu da 13 Eylül tarihinde gerçekleşebilecek özel bir etkinliğin olabileceğine dair ipuçlarından biri oluyor.

İddiaların Apple tarafından resmi olarak doğrulanmadığını da belirtmek gerek. iPhone 15 serisinin çıkış tarihiyle ilgili net bir bilgiye ulaşabilmek için Apple'ın resmi duyurusunu beklemek gerekiyor.

İPHONE 15 ÖZELLİKLERİ NASIL OLACAK?

İddialarda yer alan bilgiye göre, Apple iPhone 15 serisiyle birlikte USB-C​ teknolojisine geçiş yapacak. Avrupa Birliği'nin tek tip şarj kuralına uyum sağlamak için alındığı söylenen bu karar, iPhone tarihinde bir ilk olacak.

Apple, iPhone 15 Pro ve Pro Max için paslanmaz çelik yerine titanyumdan yapılmış yeni bir çerçeveye geçiş yapacağı söyleniyor. Buna ek olarak her iki modelde de Apple'ın yeni nesil A17 çipi kullanılacağı, standart modellerde ise iPhone 14'teki A16 işlemcisine yer verileceği tahmin ediliyor.

Kaynak: 9to5Mac

Derleme: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan

Kaynak: 9to5Mac
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...