Tgrt Haber

iPhone 15'lerde 'casus kamera' tehlikesi sosyal medyayı sallladı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
04 Aralık 2023 11:00 - Güncelleme : 04 Aralık 2023 13:39

Apple'ın yeni nesil iPhone 15 serisi, casus kamera ile gündeme geldi. Bazı geliştiriciler, telefonun arka kamerasına gizli kamera yerleştirdi.

Yeni nesil iPhone 15​ serisi gerek fiyatı gerekse sahip olduğu özelliklerle gündemden bir an olsun düşmüyor. Arka tarafında üçlü kamera​ sistemi bulunan cihaz, güçlü işlemci ve Dinamik Ada tasarımındaki ekranıyla dikkat çekiyor. 

Yine de her telefonda olabileceği gibi iPhone 15 serisi de kötü amaçlı kişilerin yeni hedefi oldu. Öyle ki bazı geliştiriciler iPhone 15 Pro Max​'in arka kamerasına gizli kamera​ yerleştirdi. 

İPHONE 15 PRO MAX'E GİZLİ KAMERA YERLEŞTİRİLDİ

Bu teknolojik yenilik, gizlilik endişelerini artırıyor ve izinsiz gözetim riskini beraberinde getiriyor. Bu özel cihaz, oldukça küçük boyutlarda olup WiFi özellikli olması nedeniyle tespit edilmesi oldukça güç.

Öte yandan geliştiriciler, cep telefonu kamerasını gizli bir izleme cihazına dönüştürerek, gözetim konusunda yeni bir boyutun kapılarını araladılar. Yaşanan bu durum, mahremiyet ve gizlilik konularında ciddi endişelere yol açıyor.

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...