Tgrt Haber

iPhone 16 kamerası ortaya çıktı! Eski tasarıma geri mi dönülüyor?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
17 Şubat 2024 12:03 - Güncelleme : 17 Şubat 2024 12:04
iPhone 16 kamerası ortaya çıktı! Eski tasarıma geri mi dönülüyor?

Apple iddialara göre, iPhone 12'den sonra terk ettiği kamera tasarımını iPhone 16 ile geri getirecek. Yeni akıllı telefonlar, çapraz yerine dikey olarak dizilmiş kamera sensörlerine ev sahipliği yapacak. Peki bu değişikliğin sebebi ne?

Apple​, iPhone​ 15 serisini piyasaya sürmesinin üzerinden daha bir yıl bile geçmeden iPhone 16​ serisi üzerinde çalışmaya başladı. Tıpkı önceki nesildeki gibi standart ve Pro modelleriyle tanıtılması beklenen iPhone 16 ile ilgili sızıntılar gelmeye devam ediyor.

Son olarak iPhone 16'nın arka kameralarını gösteren bir fotoğraf ortaya çıktı. Sızıntılarıyla bilinen sosyal medya kullanıcısı Majin Bu'nun paylaşımına göre, üreticinin kamera​ sensörlerini bu sefer dikey olarak konumlandırmayı tercih edeceği bildirildi.

Yani iPhone 15'teki gibi dikdörtgen bir alanda çapraz şekilde konumlandırılmış kameralar yerine, tamamen dikey ve alt alta dizilmiş bir kamera tasarımı kullanıcıları bekliyor. Üstelik sadece iPhone 16'da değil, üst düzey versiyonlarda yani iPhone 16 Pro'da da aynı tasarım kullanılacak.

BU DEĞİŞİMİN MANTIKLI BİR SEBEBİ VAR

Teknoloji sitesi MacRumors'un belirttiğine göre, Apple kamera sensörlerini dikey bir şekilde konumlandırarak Uzamsal Video (Spatial Video) kaydı özelliğini iPhone 16 serisine getirecek.

Apple Vision Pro için 3 boyutlu videolar çekilebilmesini sağlayan bu özellik şu an için yalnızca iPhone 15 Pro ve Pro Max'te bulunuyor. Ancak yeni kamera tasarımı sayesinde iPhone 16 serisindeki bütün modellerde yer alacağı belirtiliyor.

Bu arada iPhone 16 ile hayatımıza girecek bir diğer yenilik de eylem düğmesi olacak. Yine sadece iPhone 15 Pro'da bulunan bu düğme artık standart iPhone kullanıcılarına da ulaşacak. Ayrıca bir tane de capture button adı verilen ve henüz ne işe yaradığı bilinmeyen bir düğme de yer alacak.

iPhone 16 kamerası ortaya çıktı! Eski tasarıma geri mi dönülüyor? - 1. Resim

DİKEY KAMERA DEVRİ İPHONE X İLE BAŞLADI

Apple, dikey kamera tasarımını ilk olarak iPhone X ile kullanıcılarının hayatına soktu. Daha sonra iPhone Xs ve iPhone 11 serilerinde de bu tasarımı tercih etti, son olarak da iPhone 12'de görmüştük. 

Ondan sonraki iPhone'larda kullanılmasa da, Samsung Galaxy S24 gibi bazı Android akıllı telefonlarda hala karşımıza çıkıyor. Ancak Apple'ın iPhone 16 serisiyle yeniden dikey kamera tasarımına dönmesi iddialara göre Samsung'a özendiğinden değil, Uzamsal Video özelliğini getirmek istemesi ile alakalı.

Kaynak: MacRumors
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...