Tgrt Haber

iPhone 16 ele avuca sığmayacak, tarihteki en büyük iPhone geliyor!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: forbes
29 May 2023 10:18 - Güncelleme : 29 May 2023 10:24
iPhone 16 ele avuca sığmayacak, tarihteki en büyük iPhone geliyor!

Eylül ayında iPhone 15 serisini tanıtmaya hazırlanan Apple, büyük bir değişikliğe hazırlanıyor. iPhone 16 için ilk bilgiler geldi.

Her yıl piyasaya sürdüğü iPhone modelleriyle dünyanın gündemine gelen Apple​, önümüzdeki hafta WWDC23 etkinliği kapsamında yeni iOS 17​ yazılımını tanıtacak.

WWDC etkinliğinden birkaç ay sonra, yani eylül ayında ise iPhone 15​ serisi piyasaya sürülecek. Şu ana kadar ortaya çıkan iddia ve sızıntılara göre iPhone 15’de devrim niteliğinde bir değişiklik olmayacak, fakat bir sonraki iPhone 16​ serisi için önemli bilgiler geldi.

TARİHİN EN BÜYÜK İPHONE’U GELİYOR

Bloomberg’den Mark Gurman, her hafta düzenlediği teknoloji programında iPhone 16 serisine ilişkin konuştu.

Gurman’a göre Apple, gelecek yıl iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modelleri için ekran boyutlarını değiştirecek. Ancak bu değişim daha da büyümeye gidecek. Son olarak iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max ile ekran tarafında büyütmeye giden Apple, uzun aranın ardından iPhone 16 Pro modelleriyle ekranı daha da büyük hale getirecek.

Bu sayede Apple, en güçlü rakipleriyle aynı ekran ortalamasına da yaklaşmış olacak. Gelen bilgilere göre iPhone 16 Pro 6,3 inç ve iPhone 16 Pro Max ise 6,9 inçlik ekranlarla gelecek. Özellikle S23 Ultra’ya baktığımızda devasa bir ekran bizleri karşılarken, Apple da buna ayak uydurarak gelecek yılki modellerini büyütecek. Buna ek olarak Pro Max modelinde periskop lensin kullanılacağını da yine belirtmekte fayda var.

Kaynak: Forbes
Derleme: Okan Güleş/ tgrthaber.com.tr

Kaynak: forbes

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...