Tgrt Haber

iPhone kullanıcılarının beklediği güncelleme çıktı: iOS 17 beta 3

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
12 Temmuz 2023 08:43 - Güncelleme : 12 Temmuz 2023 10:28
iPhone kullanıcılarının beklediği güncelleme çıktı: iOS 17 beta 3

Apple, geçen hafta yayınladığı iOS 17 Beta 3 güncellemesinde tespit edilen bir güvenlik açığı nedeniyle aynı sürümü ikinci kez piyasaya sürdü.

Teknoloji devi Apple​, Dünya Geliştiriciler Konferansı (WWDC) etkinliğinde tanıttığı iOS 17​'yi güncellemeye devam ediyor. Son olarak geçen hafta yayınlanan iOS 17 Beta 3 güncellemesiyle iPhone​'lara birçok yeni özellik gelmişti ve birtakım güvenlik sorunları da düzeltilmişti.

Fakat iOS 17 Beta 3'te güvenlik açığı tespit edilmesi sebebiyle Apple, Beta 4'ü beklemeden, iOS 17 Beta 3'ü ikinci kez piyasaya sürdü.

İOS 17 BETA 3 ÖZELLİKLERİ

Fotoğraflar'daki Son Silinenler albümünde, Sil ve Kurtar düğmeleri eskiden ayrı yerdeyken artık ekranın altında bulunuyor. Kurtarma ve silme seçeneklerini açmak için küçük bir üç noktalı menü simgesine dokunmak gerekiyor.

Sağlık uygulamasının Zihinsel Refah bölümünde küçük tasarım iyileştirmeleri yapıldı. Çeşitli duygu halleri için farklı renk şemaları getirildi, ayrıca düğmeler ve arka plan artık ruh hali seçiminize göre özelleştirilecek.

Apple Müzik uygulamasında artık çalan, aranan veya çalma listesindeki bir şarkının yanındaki üç noktalı simgeye dokunarak şarkıya katkıda bulunanları görüntüleyebilirsiniz. "Credits" olarak da bilinen bu özellik tüm performans sanatçılarını, üretim ve mühendislikle ilgilenenleri ve diğer tüm katkıda bulunanları gösterir.

İOS 17 BETA SÜRÜMÜ NASIL YÜKLENİR?

iOS 17 sürümü şu anda beta aşamasında bulunuyor. Beta sürümleri telefonun çalışmasını engelleyebilecek önemli hatalar barındırabilir, bu nedenle yüklemeden önce iki kez düşünmenizde fayda var.

Apple Geliştirici Beta Programı'na kayıtlı geliştiriciler, Ayarlar uygulamasındaki Yazılım Güncelleme'ye giderek, "Beta Güncellemeleri" seçeneğine dokunarak ve iOS 17 Developer Beta'yı etkinleştirerek beta sürümüne katılabilirler. Betayı indirmek ve yüklemek için bir geliştirici hesabıyla ilişkilendirilmiş bir Apple Kimliği gerekir.

Kaynak: MacRumors

Derleme: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: MacRumors
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...