Tgrt Haber

iPhone SE 4 tasarımı sızdırıldı: Lightning'e elveda, çentiğe merhaba

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
04 Mart 2024 12:30 - Güncelleme : 04 Mart 2024 12:32
Fotoğraf: iPhone SE

Uygun fiyatıyla piyasaya çıkacak olan iPhone SE 4 bir süredir hakkında çıkan sızıntılarla gündemde dolaşıyor. Son olarak iPhone SE 4, tasarımını gösteren fotoğraflar paylaşıldı.

Fotoğraf: iPhone SE

Uygun fiyatı ile dikkat çekecek iPhone​ SE 4​ özellikleri ve tasarımı ile ilgili sızıntılar gelmeye devam ediyor. Apple​'ın Special Edition (SE) serisi altında çıkardığı ucuz iPhone'unun dördüncü nesli olacak yeni akıllı telefon, hem iPhone 14 hem de iPhone 15'teki bazı özelliklere sahip olacak.

Dördüncü nesil iPhone SE'nin söylentilere konu olan tasarımı, Hindistan merkezli teknoloji sitesi 91Mobiles tarafından paylaşılan bir dizi CAD görseliyle doğrulandı. İşte iPhone SE 4 ile ilgili bilinenler...

ÇENTİK KESİN AMA DİNAMİK ADA OLMAYABİLİR

Daha önce sızdırılan bilgilerde, iPhone SE 4'ün Face ID özelliği için TrueDepth sensörlerini barındıran bir çentiğe sahip olacağı belirtiliyordu. Yeni iddia da bu bilgiyi yineledi. Ancak bu çentik, iPhone 14'teki gibi standart bir tasarımla gelebilir ve iPhone 15'teki Dinamik Ada (Dynamic Island) görmeyebiliriz.

iPhone SE 4 tasarımı sızdırıldı: Lightning'e elveda, çentiğe merhaba - 1. Resim

4,7 İNÇTEN 6,1 İNÇLİK EKRANA GEÇİŞ

Hatırlanacağı üzere 3. Nesil iPhone SE, Touch ID özellikli bir ana ekran düğmesine ev sahipliği yapan 4,7 inç büyüklüğünde bir kavisli ekranla piyasaya çıkmıştı. Ancak iPhone SE 4 ile ekran boyutunun 6,1 inçe yükseleceği ve kenarların da düz olacağı bilgisi aktarıldı.

iPhone SE 4 tasarımı sızdırıldı: Lightning'e elveda, çentiğe merhaba - 2. Resim

İPHONE 14'ÜN BOYUTLARINA BENZEYECEK

Yeni ‌iPhone SE‌ görünüşe göre 147 mm uzunluğunda, 71,5 mm genişliğinde ve 7,7 mm kalınlığında olacak. Bu da, 146,7 mm yükseklik, 71,5 mm genişlik ve 7,8 mm kalınlıktaki iPhone 14'ün boyutuyla neredeyse aynı olacağı anlamına geliyor.

iPhone SE 4 tasarımı sızdırıldı: Lightning'e elveda, çentiğe merhaba - 3. Resim

91Mobiles daha önce iPhone 13 Pro ve iPhone 14 Pro'nun doğru CAD görsellerini ortaya çıkarmıştı ancak Apple Watch Series 7'nin tasarımını doğru tahmin edememişti. Web sitesi yakın zamanda, yakında çıkacak olan 12,9 inç iPad Air'in tasarımını tasvir ettiği iddia edilen görselleri paylaştı.

İPHONE SE'DE USB-C​ DEVRİ

Apple, iPhone 15 serisiyle birlikte Lightning'i terk ederek USB-C teknolojisine geçiş yaptı. iPhone SE 4 ile de bu değişim sürecek. 

İPHONE SE 4 ÖZELLİKLERİ (BEKLENEN)

  • 6,1 inç OLED​ ekran (HD+ çözünürlük)
  • A15 veya A16 Bionic çip
  • 5G desteği
  • Ekran Teknolojisi: OLED
  • Ekran Çözünürlüğü: 750 x 1580 piksel
  • 12 Megapiksel arka kamera
  • 10 Megapiksel ön kamera
  • 4 GB RAM
  • 64 GB / 128 GB / 256 GB depolama

Kaynak: MacRumors
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...