Tgrt Haber

iOS 17 public beta 3 yayınlandı: İşte yenilikler

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
10 Ağustos 2023 10:25 - Güncelleme : 10 Ağustos 2023 10:26
iOS 17 public beta 3 yayınlandı: İşte yenilikler

iOS 17 işletim sistemini beta olarak test eden ve desteklenen modellere sunan Apple, bugün iOS 17 Public Beta 3 güncellemesini yayınladı.

Apple​, iOS 17veiPadOS 17için public beta 3 güncellemelerini yayınladı. Haziran ayındaki WWDC konferansında duyurulan yeni işletim sistemleri bugüne kadar, uygulama geliştiricileri için yayınlanan Developer Beta sürümleriyle kullanılabiliyordu.

Apple, uygulama geliştirmeyle uğraşmayan ama yine de iOS 17'yi final sürümü çıkmadan önce deneyimlemek isteyen kullanıcılar için, ilk public beta sürümünü Temmuz ayında yayınlamıştı. İkinci sürüm de Ağustos'un ilk gününde piyasaya sürülmüştü, teknoloji devi firma iOS 17 public beta 3 ile karşımıza çıktı.

İOS 17 PUBLİC BETA 3 YAYINLANDI

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, ‌iOS 17‌ özellikleri arasında iPhone için yeni bir StandBy (Bekleme) seçeneği, yatay konumdayken ve bir şarj cihazına bağlıyken cihazın bilgi merkezi görevi görmesini sağlar. Bekleme modu, saati, Canlı Etkinlikleri, gelen bildirimleri ve tonlarca widget'ı görüntüler.

Widget'lardan bahsetmişken, Kilit Ekranı ve Ana Ekran'da kullandığınız widget'lar etkileşimlidir, böylece bir uygulamayı açmadan akıllı ışığı veya bir Hatırlatıcıyı kontrol etmek gibi şeyler yapabilirsiniz. Otomatik düzeltme eskisinden daha akıllı ve hızlı bir dokunuşla hataları düzeltmek daha kolay.

Bekleme moduna ek olarak, AirDrop, kişi bilgilerini yakındaki bir kişiyle hızlı bir şekilde paylaşmak için 'NameDrop' özelliğine sahip oldu ve Telefon uygulamasında, aradığınızda insanların ne göreceğini seçmenize imkan tanıyan özelleştirilebilir Kişi Posterleri bulunuyor.

iOS 17 public beta 3 yayınlandı: İşte yenilikler

İOS 17 BETA NASIL YÜKLENİR?

iOS 17 public beta'yı yüklemek için, iPhone'unuzdan Apple'ın Beta Yazılım Programı linkine tıklayın. Ardından sayfadaki "Sign up" butonuna tıklayarak Apple Kimliğinizle sistemede oturum açın. Oturum açtıktan sonra Apple'ın beta programına kaydınız tamamlanmış olur.

Sonraki aşamada iPhone'dan Ayarlar uygulamasını açıp Yazılım Güncelleme > Beta Güncellemeleri bölümüne gitmeniz ve iOS 17 Public Beta seçeneğini aktif hale getirmeniz gerekiyor. Bunu yaptıktan sonra telefonunuz, iOS 17 genel beta sürümünü Apple'ın sunucularından indirecek ve kuracak.

Kaynak: MacRumors

Derleme: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan

Kaynak: MacRumors

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...