Tgrt Haber

iPhone'dan Android'e kullanıcı çalımı: Akın akın Apple'a geçiş yapılıyor!

22 Haziran 2023 16:06 - Güncelleme : 22 Haziran 2023 16:15
iPhone'dan Android'e kullanıcı çalımı: Akın akın Apple'a geçiş yapılıyor!

Bir dönem Android'in yükselişini görürken, bu devir giderek tersine dönmeye başladı. Kullanıcılar bu kez akın akın iPhone'a geçmeye başladı.

Android​ ve iPhone​'u birbirinden ayıran pek çok özellik var. Uzun yıllardır gerek Apple​ gerekse Google​, yazılım tarafında birbirlerine karşı yarış içerisindeler ve kullanıcıya en iyi özellikleri sunmak için her geçen gün çalışıyorlar. 

Ama en önemlisi bunun kullanıcıya yansıması. Görünüşe göre Apple, Google'ın işletim sistemini kullanan cihazlara nispeten bir adım daha öne geçti. Kullanıcıların yönelimi artık iPhone'dan Android'e değil, tam tersi Android'den iPhone'a oldu.

ANDROİD'CİLER İPHONE'A GEÇİŞ YAPMAYA BAŞLADI

Tüketici İstihbarat Araştırma Ortakları (CIRP), birçok Android kullanıcısının Apple’ın en son telefonu olan iPhone 14 serisine geçtiğini doğruladığından ABD’de tartışmalara neden olan bir rapor ortaya koydu. Söz konusu trend,Google ve yıllardır iOS​ ile savaş halinde olan diğer Android telefon üreticileri için bir uyandırma çağrısı görevi görüyor.

Buna ek olarak Android ve iOS, özgürlükle övünen Android ve karşı tarafta daha optimize edilmiş bir kullanıcı deneyimi sunan iOS ile bir savaşa girdi. Ancak CIRP raporu, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Android kullanıcılarının iPhone’u tercih etmeye başladığını gösteriyor. Mart 2023’e kadar iPhone sahipleriyle yapılan görüşmelere dayanan CIRP raporu, katılımcıların %15’inin Android akıllı telefondan iPhone’a geçtiğini ortaya koyuyor. Bu, Mart 2018’den bu yana iPhone’a geçiş yapan Android kullanıcılarının en yüksek yüzdesi. Önceki yıllarda, yüzdeler 2019’da %16 ve 2016’da %21 ile daha da yüksekti.

Veriler, Amerika Birleşik Devletleri’nde daha fazla Android kullanıcısının iPhone’a geçtiğini, daha az kişinin ise ilk telefonu olarak iPhone’u satın aldığını gösteriyor.

Kaynak: HWP

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...