Tgrt Haber

iPhone'dan sonra kalem de değişti: USB-C'li yeni Apple Pencil tanıtıldı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
17 Ekim 2023 17:23 - Güncelleme : 17 Ekim 2023 17:26
iPhone'dan sonra kalem de değişti: USB-C'li yeni Apple Pencil tanıtıldı

Apple, iPad kullanıcılarının dijital çizim ve daha birçok şeyi yapabileceği 'Apple Pencil' serisini genişletti. Yeni model, iPhone 15'te olduğu gibi USB-C teknolojisiyle donatıldı. Ve 1. ve 2. Nesil Apple Pencil'lerden daha ucuz.

Teknoloji devi Apple​, dijital çizim işleri için kullanılan "Pencil" adlı kaleminin güncellenmiş versiyonunu tanıttı. Yeni Apple Pencil modeli, fiyat açısından önceki modellere göre daha ekonomik bir seçenek sunuyor ve birçok kullanışlı özelliği bünyesinde barındırıyor.

Yeni Apple Pencil önceki modelden yaklaşık 1200 TL ucuz ve bu fiyatıyla daha fazla kullanıcının dijital çizim, not alma ve belge işaretleme gibi özelliklere erişimini kolaylaştırıyor. Üst kısmında bulunan sürgülü kapakta bir USB-C​ bağlantı noktası gizli. Bu sayede iPhone 15​'in kablosuyla bile şarj edilebiliyor.

Sade ve minimal bir görünüme sahip kalem, ikinci nesil Apple Pencil'in tasarımına benzer bir mat yüzeyle geliyor. Ayrıca bir iPad​'e manyetik olarak takıldığında otomatik uyku moduna geçiyor, böylece pil ömründen tasarruf sağlamış oluyorsunuz.

DÜŞÜK GECİKME SÜRESİ

Yeni Apple Pencil, düşük gecikme süresi ve eğim hassasiyeti gibi özellikleri bünyesinde barındırıyor. Ancak basınç hassasiyeti, kablosuz eşleştirme ve kablosuz şarj, araçları değiştirmek için çift dokunma gibi bazı işlevleri sunmuyor.

iPhone'dan sonra kalem de değişti: USB-C'li yeni Apple Pencil tanıtıldı

Bununla birlikte, M2 çipli iPad Pro modelleriyle birlikte kullanıldığında dokunmadan algılamayı destekliyor. Ayrıca, USB-C bağlantı noktasına sahip tüm iPad modelleri ile uyumlu olarak geliyor.

Yeni Apple Pencil, Kasım ayının başında 2.699 TL fiyat etiketiyle piyasaya sürülecek. Birinci ve ikinci nesil Apple Pencil modelleri de satışta kalıyor, böylece her kullanıcı ihtiyacına uygun kalemi alabilecek.

Yeni Apple Pencil (USB-C) hangi iPad modelleriyle uyumlu?

Apple'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre Apple Pencil (USB-C) üçüncü, dördüncü, beşinci ve altıncı nesil 12.9 inç iPad Pro; birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü nesil 11 inç iPad Pro; dördüncü ve beşinci nesil iPad Air; altıncı nesil iPad mini ve onuncu nesil iPad ile uyumlu.

Kaynak: MacRumors
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...