Tgrt Haber

iPhone'un can sıkan sorunu iOS 17.2 ile çözüme kavuşacak

Editör: Okan Güleş / Kaynak: macrumors
29 Kasım 2023 11:16 - Güncelleme : 29 Kasım 2023 11:18
iPhone'un can sıkan sorunu iOS 17.2 ile çözüme kavuşacak

Apple, geliştiriciler için yayınladığı iOS 17.2 beta 4 güncellemesi ile can sıkan bir soruna çözüm getirdi. Bu çözümün herkes için sunulması ise iOS 17.2'nin resmi sürümüyle gelecek.

Apple​, iOS 17​ ile iPhone​'lar üzerinde pek çok değişiklik yaptı. NameDrop ile dikkat çeken özelliği getiren teknoloji devi, bunun yanında sistem genelinde de bazı işlevleri, duvar kağıtları ve bildirim seslerini değiştirdi.

Kullanıcıların aslında en çok sitem ettiği konulardan biri de bildirim sesleri. iOS 17 ile değişen bildirim sesleri pek çok kullanıcının hoşuna gitmedi. Buna karşılık Apple da düğmeye bastı. Teknoloji devi geliştiriciler için yayınladığı son iOS 17.2 beta 4 güncellemesinde varsayılan bildirim sesini değiştirme işlevini getirdi. 

İPHONE'DA VARSAYILAN BİLDİRİM SESİNİ DEĞİŞTİRMEK MÜMKÜN OLACAK

iOS 17.2’nin yeni beta sürümünde Ses ve Dokunuş altında halihazırda özelleştirme seçenekleri bulunan mesaj, e-posta ve takvim uyarıları dışında gelen tüm bildirimler için kullanılacak sesi seçmenize olanak tanıyan yeni bir seçenek göreceksiniz; Varsayılan Uyarılar. 

https://twitter.com/iSWUpdates/status/1729568826751152479

Varsayılan uyarılara dokunduğunuzda onlarca hazır ton ve sonradan indirdiğiniz ton seçenekleri sizi karşılıyor. Bu menüde dilerseniz Dokunuşlar’a girerek dokunuş geri bildirimini de değiştirebilirsiniz.İ

PHONE 15 PRO İÇİN YENİ ÖZELLİK

Öte yandan yeni beta sürümünde dikkat çeken başka değişikler de mevcut.

iPhone 15 Pro modellerinde, ProRes videosu doğrudan harici bir cihaza kaydedilebiliyor. iOS 17.2, kullanıcıların çok yavaş bir USB-C kablosu nedeniyle harici kaydın çalışmadığını bilmelerini sağlayan yeni bir uyarı mesajı içeriyor.

Daha önce harici bir depolama cihazının harici kaydı desteklemek için yeterince yüksek yazma hızına sahip olmadığını belirten bir uyarı vardı, ancak şimdi USB-C kablosunun yazma hızı hakkında bilgli veren bir mesaj da gösterilecek.

iOS 17.2 beta güncellemesini indirmek için öncelikle Apple'ın Beta Programına kaydolmanız gerekiyor. Ardından Ayarlar - Genel - Yazılım Güncelleme bölümü üzerinden internet hızınıza bağlı olarak değişen bir sürede yükleyebilirsiniz.

Kaynak: macrumors

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...