Tgrt Haber

İşten çıkarma dalgası devam ediyor: Amazon ve Microsoft’un ardından sıra LinkedIn de!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
14 Şubat 2023 15:28 - Güncelleme : 14 Şubat 2023 15:30
İşten çıkarma dalgası devam ediyor: Amazon ve Microsoft’un ardından sıra LinkedIn de!

İnsanların iş arayıp paylaşımlar yaptığı LinkedIn platformu da işten çıkarmalara hazırlanıyor. Microsoft bünyesindeki şirket, toplu işten çıkarma yapacak. İşte detaylar.

ABD’deki işten çıkarma​ furyası giderek artıyor. Meta​, Amazon​, Twitter ve daha birçok dev akıma katılırken iş bulma ve sosyal medya platformu LinkedIn​ de yakın zamanda furyaya katıldı.

Google, Amazon ve Microsoft’un toplu işten çıkarmaları epey dikkat çekmişti. Büyük çaplı işten çıkarmada çalışanlar olumsuz etkilenirken, LinkedIn de yakın zamanda bu gruba katıldı. Sosyal platform her ne kadar Microsoft’a bağlı olsa da işten çıkarma konusunda ana şirketten bağımsızdı. Ancak yakın zamanda LinkedIn de toplu çıkarma için kolları sıvadı ve bu akımın giderek devam edeceğini gösteriyor.                            

LINKEDIN DE İŞTEN ÇIKARMA FURYASINA KATILDI

Bilmeyenler için LinkedIn, öncelikle iş piyasasında birbirini arayan çalışanlar ve işverenler için bir platform olarak hizmet vermekte. İşten çıkarma dalgası başladığında bile kullanıcılar LinkedIn platformunda profillerini yeniledi.

Fakat şimdi iş arama vakti LinkedIn çalışanlarının gibi görünüyor. Zira yakında toplu işten çıkarmalar başlayacak.

Güvenilir kaynakların aktardığına göre Microsoft​, Pazartesi günü bir dizi LinkedIn çalışanını işten çıkarma bildirimi verdi. Bu, özellikle işe alım birimindekileri etkileyecek ancak kaç kişinin işten çıkarılacağı henüz bilinmiyor.

LinkedIn, 2003 yılında piyasaya çıktı. Daha sonra Microsoft 2016’da platformu 26milyar dolara satın aldı ve işveren-işçi arasında temel bir sosyal ağ oldu. Şu and LinkedIn’in kullanıcı sayısı 850 milyondan fazla.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...