Tgrt Haber

Konsol fiyatına kontrolcü: Starfield özel Xbox kolu Türkiye'de satışa çıktı

14 Haziran 2023 15:49 - Güncelleme : 14 Haziran 2023 15:51
Konsol fiyatına kontrolcü: Starfield özel Xbox kolu Türkiye'de satışa çıktı

Starfield oyununa özel olarak sınırlı sayıda üretilen Xbox oyun kumandası Türkiye'de yüksek bir fiyatla satışa sunuldu.

Xbox Series S ve Series X konsolları için sınırlı sayıda üretilen Starfield​ temalı oyun kumandası Türkiye'de satışa sunuldu. 'Starfield Limited Edition' olarak adlandırılan ürün; şeffaf tetik düğmeleri, metalik bronz yön düğmeleri, çift tonlu kaymaz yan ve arka yüzeyi ve özel düğme eşlemesi ile ön plana çıkıyor.

Webtekno'da yer alan bilgiye göre, kontrolcü e-ticaret platformlarında 13 Haziran'da 2999 TL'den satışa sunuldu. Fakat üzerinden henüz 24 saat bile geçmeden fiyatına zam geldi. Haberin yazıldığı tarihte Starfield temalı Xbox kumandası 3299 TL'lik fiyat etiketiyle satın alınabiliyor.

STANDART KONTROLCÜDEN DAHA PAHALI

Standart Xbox Wireless Oyun Kumandası internet alışveriş sitelerinde ortalama 2 bin TL'ye bulunabiliyor. Tabii Starfield'a özel kontrolcü sınırlı sayıda üretilmesi sebebiyle normalden daha pahalı ancak arada yüzde 50'lik bir fark olması ve satışa sunulur sunulmaz fiyatına zam gelmesi dikkat çeken detaylardan biri.

Konsol fiyatına kontrolcü: Starfield özel Xbox kolu Türkiye'de satışa çıktı

Microsoft'un 2019 yılında tanıttığı Xbox Series S/X oyun konsolları Türkiye'de 4599 TL (Series S) ve 8399 TL (Series X) başlangıç fiyatlarıyla satışa sunulmuştu. Daha sonra COVID-19'un da etkisiyle tedarik ve stok sıkıntısı yaşansa da, bu sorunlar çözüme kavuşunca Series S'in fiyatı 3500 TL'ye kadar gerilemişti.

Şu anda Xbox Series S modeli e-ticaret sitelerinde ortalama 10-11 bin TL civarlarında bulunabiliyor. Ancak yıllar önceki Series S'in fiyatına şu anda sadece kontrolcünün satılması, yıllar içindeki fiyat değişimini net bir biçimde gözler önüne seriyor.

40 SAATE KADAR PİL ÖMRÜ

Starfield Limited Edition oyun kumandası 40 saate kadar pil ömrü sunmanın yanı sıra Xbox Series X​, Xbox Series S, Windows, Android ve iOS'un dahil olduğu cihazlar arasında eşleştirme ve geçiş yapma imkânı sunuyor. Ayrıca 3,5 mm stereo mikrofonlu kulaklık jakı ile uyumlu tüm mikrofonlu kulaklıklar bağlanabiliyor.

Kaynak: Webtekno

Kaynak: Webtekno
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...