Tgrt Haber

Samsung kullanıcılarının başı, çileden çıkaran sorunla dertte: Yeni güncelleme hatalarla geldi!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Sammobile
21 Şubat 2023 08:03 - Güncelleme : 21 Şubat 2023 09:21
Samsung kullanıcılarının başı, çileden çıkaran sorunla dertte: Yeni güncelleme hatalarla geldi!

Samsung kullanıcıları, akıllı telefonlarına gelen son güncellemeyle sorun yaşamaya başladı. Yepyeni özellikleri içeren One UI 5.1 güncellemesi onlarca telefon için yayınlanırken, bu güncelleme beraberinde can sıkan sorunları da getirdi.

Samsung​, yakın zamanda düzenlediği bir etkinlikte Galaxy S23​ serisini tanıttı. Lansmanda akıllı telefonlar dikkat çekerken, firmanın geliştirdiği One UI 5.1 güncellemesi de yeni telefonlarla piyasaya çıktı.

One UI 5.1 güncellemesi, S23 serisinin tanıtımının ardından pek çok modele sunuldu. Güncelleme yepyeni özellikleri beraberinde getirirken, şikayetlerin de sayısı giderek artmaya başladı.

ONE UI 5.1, YENİ SORUNLARLA GÜNDEMDE

Telefonlarına son güncellemeyi yükleyen Samsung kullanıcıları, reddit ve diğer platformlardan yaşadığı birçok sorunu dile getirdi.

Rapora göre One UI 5.1’in yüklenmesinin ardından telefonların pil tüketimi hızla artmaya başladı. Cihazların pil performansında gözle görülür düşüş yaşanırken, çoğu kişi bu tüketimin Samsung Klavye’den kaynaklandığını söylüyor.

Samsung kullanıcılarının başı, çileden çıkaran sorunla dertte: Yeni güncelleme hatalarla geldi!

Pil tüketimine ek olarak bazı kullanıcılar ise telefonun aşırı ısınmasından şikayetçi. Büyük bir güncelleme olarak gelen One UI 5.1 arayüzü, akıllı telefonların normalden daha fazla ısınmasına neden oluyor. Ancak güncelleme henüz yeni olduğu için bunun ilerleyen günlerde normale dönmesi bekleniyor.

Şu anda son güncellemeyle ilişkili sorunlar ağırlıklı olarak Galaxy S21​ ve S22 serisi telefonlarda yaşanıyor. Ancak daha düşük pil kapasitesine sahip Z Flip 3’te de yine gözle görülür hızlı pil tüketimi bildirildi.

Samsung’tan konuya ilişkin bir açıklama henüz gelmedi. Fakat şirketin yeni yazılımlar üzerine çalıştığına dair pek çok rapor var. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde sorun yaşayan telefonlar için düzeltme yaması yayınlanacaktır. Peki sizler Galaxy telefonlarınızda sorun yaşıyor musunuz? One UI 5.1 güncellemesini yüklediyseniz yorumlarda deneyimlerinizi paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Sammobile
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Vedat 22 Nisan 2023 13:47

Aşırı pil tüketimi var film izlerken görüntü gelmiyor Aşırı kasma var

Sonraki Haber Yükleniyor...