Tgrt Haber

'Kuzenim yazmış' derdine son: WhatsApp'tan bayram ettirecek yenilik

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WABetaInfo
09 May 2023 11:22 - Güncelleme : 09 May 2023 11:23
'Kuzenim yazmış' derdine son: WhatsApp'tan bayram ettirecek yenilik

WhatsApp bomba bir yeniliğe daha imza atıyor. Buna göre uygulama, yanlış yazdığınız bir mesajı gönderdikten sonra düzenlemenize izin verecek. Bu özellik daha önce iMessage'a ve Twitter'a da gelmişti. Peki WhatsApp'ın mesaj düzenleme özelliği nasıl çalışacak?

WhatsApp​ kısa bir süre önce gönderilen mesajları karşı taraftan silmeyi sağlayan 'herkesten sil' özelliğini kullanıma sundu. Bu özellik bilhassa bir kişiye veya gruba yanlışlıkla mesaj gönderen ya da gönderdiği mesajda yazım yanlışı yapan kullanıcıları memnun etti.

Ancak herkesten sil özelliği bazen yetersiz kalıyordu. WhatsApp şimdi de 'mesaj düzenleme' özelliği için düğmeye bastı. Hatırlanacağı üzere Apple da iMessage platformuna bu işlevi getirmişti. Artık WhatsApp'ta da gönderilmiş mesajlar düzenlenebilecek.

15 DAKİKA İÇİNDE DÜZENLENEBİLECEK

WABetaInfo'nun aktardığı bilgiye göre kullanıcılar mesajı gönderdikten sonra 15 dakika içinde mesajı düzenleyebilecekler. Düzenleme yapılmış bir mesaj "Düzenlendi (Edited)" etiketiyle gösterilecek.

Ayrıca bir mesajı birden fazla kez düzenlemek de mümkün olacak. Bu da, kullanıcının hatalı bir mesajı düzelttikten sonra aynı metinde başka bir hata olduğunu anlaması durumunda onu da ikinci kez düzeltebileceği anlamına geliyor.

'Kuzenim yazmış' derdine son: WhatsApp'tan bayram ettirecek yenilik

Belirtmek gerekiyor ki bu özelliğin geliştirilme amacı yazım yanlışlarını düzeltmek olduğundan, sadece metin mesajları için çalışacak. Yani fotoğraf, video veya belge üzerinde düzenleme yapılamayacak. Bu mesajlarda düzeltmeniz gereken bir şey olduğunu düşünüyorsanız "herkesten sil" özelliğini kullanabilirsiniz.

BETA AŞAMASINA GEÇİLDİ

WhatsApp mesaj düzenleme​ özelliği Android beta ve Web beta kullanıcıları için yayınlandı. Şirketin resmi beta programına katılarak sizler de deneyebilirsiniz. Genel kullanıma ne zaman sunulacağı ise bilinmiyor. Ancak WABetaInfo'ya göre geliştirme aşamasında sona gelindi ve çok yakında resmi olarak yayınlanabilir.

WHATSAPP MESAJ DÜZENLEME NASIL YAPILIR?

WhatsApp beta programına katıldıktan sonra mesaj düzenleme özelliği gelecektir. Bir mesajı düzenlemek için, üstüne basılı tutun ve "Düzenle" butonuna basın. Ardından istediğiniz düzeltmeyi yaptıktan sonra işlemi onaylayın.

Kaynak: WABetaInfo

Derleme: TGRT Haber

Kaynak: WABetaInfo

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...