Tgrt Haber

Microsoft, Activision-Blizzard davasında B planı devreye aldı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Microsoft
22 Ağustos 2023 12:21 - Güncelleme : 22 Ağustos 2023 12:30
Microsoft, Activision-Blizzard davasında B planı devreye aldı

Microsoft, 68,7 milyar dolar değerindeki Activision-Blizzard davasını başarılı bir şekilde kapatabilmek için, Activision'un bulut oyun haklarını Ubisoft'a devretme kararı aldı.

Microsoft​, Activision-Blizzard davasını kapatabilmek için yeni bir yönteme başvurdu. Buna göre şirket, Activision'un bulut oyun​ haklarını Ubisoft​'a satma kararı aldıklarını duyurdu.

Hatırlanacağı üzere İngiltere Rekabet ve Piyasalar Kurumu (CMA), anlaşmanın bulut oyun pazarındaki rekabeti Microsoft lehine engelleyeceğini öne sürerek bir türlü onay vermemişti.

ABD Federal Ticaret Komisyonu'nun (FTC) anlaşmayı engellemek için mahkemeye yaptığı başvurunun reddedilmesi üzerine CMA, kararını bir kez daha gözden geçireceğini açıklamıştı. Buna karşın Microsoft ile Activision-Blizzard, birleşme için son tarihi 3 ay uzatmıştı.

MİCROSOFT, ACTİVİSİON DAVASINDA UBİSOFT'U ARAYA SOKTU

Microsoft Başkanı Brad Smith, konuyla ilgili açıklamasında CMA'nın endişelerini giderebilmek için anlaşmayı revize ettiklerini söyledi. Buna göre Activision-Blizzard şirketinin bulut oyun hakları 15 yıl boyunca, Fransız video oyun geliştiricisi Ubisoft'un elinde olacak.

Brad Smith, "Bugün, Birleşik Krallık yasaları uyarınca Activision Blizzard satın almamızın onaylanması için CMA'ya yeniden yapılandırılmış bir teklif sunduk. Bu, önümüzdeki 15 yıl içinde piyasaya sürülen tüm mevcut ve yeni Activision Blizzard PC ve konsol oyunlarının bulut akış haklarını önde gelen bir küresel oyun yayıncısı olan Ubisoft Entertainment SA'ya devreden ve birleşmemizin kapanışından itibaren geçerli olan bir anlaşmanın yürütülmesini içerir." ifadelerini kullandı.

Yeni anlaşma ile Microsoft, Call of Duty serisi gibi Activision'un hem mevcuttaki hem de gelecekte piyasaya süreceği oyunlarını Xbox Game Pass ve Xbox Cloud Gaming'e özel hale getiremeyecek.

Brad Smith'e göre Ubisoft, Activision Blizzard'ın oyunlarının bulut yayın hakları için Microsoft'a tek seferlik bir ödeme ve kullanıma dayalı fiyatlandırmayı destekleyen bir seçenek de dahil olmak üzere piyasa tabanlı bir toptan fiyatlandırma mekanizması yoluyla ödeme yapacak. Ayrıca Activision-Blizzard'ın oyunlarını Windows dışı işletim sistemlerini çalıştıran bulut oyun hizmetlerine de sunabilecek.

CMA'dan yapılan açıklamada, Microsoft'un sunduğu yeni anlaşmanın değerlendirmeye alındığı, son kararın ise 18 Ekim'e kadar açıklanacağı bildirildi.

Kaynak: Microsoft

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...