Tgrt Haber

Microsoft bükemediği eli öptü: Xbox CEO'sundan olay 'PlayStation' itirafı!

05 May 2023 10:24 - Güncelleme : 05 May 2023 10:32
Microsoft bükemediği eli öptü: Xbox CEO'sundan olay 'PlayStation' itirafı!

Xbox Gaming Studios CEO'su Phil Spencer, Sony ve Nintendo ile arasındaki oyun konsolu rekabetine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. PlayStation'u geçmeye çalışmadıklarını ve bunun zaten mümkün olmayacağını düşündüğünü ifade etti. Spencer Xbox'un hatalarından da bahsetti.

Xbox​ CEO'su Phil Spencer​, Microsoft ile rakipleri Sony​ ve Nintendo​ arasındaki 'oyun konsolu' rekabetiyle ilgili konuştu. Pazar payı bakımından Xbox konsollarının PlayStation ve Nintendo'dan sonra üçüncü sırada yer aldığını belirtti. Ayrıca Sony'yi geride bırakmak gibi bir hedeflerinin olmadığını da ifade etti.

Spencer isim vermeden, Sony'nin dünyaca ünlü oyunların Xbox Game Pass hizmetine eklenmesini engellemeye çalıştığı iddialarına da değindi. "Diğer şirketlerin yaptığı farklı anlaşmaların Xbox için durumu zorlaştırdığını" kaydetti.

"1 NUMARA OLMA UMUDUMUZ YOK"

Phil Spencer, konsol satışlarında yarışı 'Xbox One' zamanında kaybettiklerini söyledi. Xbox olarak 1 numaraya yükseleceklerini ummadığını kaydeden Spencer şöyle konuştu:

"Sony'yi ya da Nintendo'yu geçme peşinde değiliz. Bizim için gerçekten harika bir çözüm ya da galibiyet yok. Ve bunun bir ton insanı üzeceğini biliyorum.

Ancak işin aslı şu ki, bir konsol pazarında üçüncü sırada olduğunuzda ve ilk iki oyuncu bazı durumlarda anlaşmalar yapmaya ve diğer şeylere ayrı bir şekilde odaklanıldığında bir ekip olarak Xbox olmak bizim için zorlaşıyor. Vizyonumuz konsoldaki herkesin harika bir deneyime sahip olması ve birinci sınıf bir vatandaş gibi hissetmeleridir."

Microsoft bükemediği eli öptü: Xbox CEO'sundan olay 'PlayStation' itirafı!

"STARFIELD EN İYİSİ OLSA BİLE..."

Phil Spencer, Xbox harika oyunlar yaparsa konsol satışlarını yükseltebileceği ve Sony'yi geçebileceği yönündeki eleştirilere de değindi. Bunun doğru olmadığını düşündüğünü dile getirdi. Spencer ayrıca yakın zamanda piyasaya çıkacak Starfield gelmiş geçmiş en iyi oyun olsa bile yine de PlayStation'u sollayamayacaklarını ifade etti:

"Herkesin dijital oyun kütüphanesini kurduğu Xbox One neslinde en kötü kaybı yaşadık. Her yıl bir konsol satın almak için bir perakendeciye giren insanların %90'ı zaten üç ekosistemden birinin üyesi. Dijital kütüphaneleri orada.

Heplimizde kartuşların ve disklerin olduğu ve her yeni neslin temiz bir sayfa olduğu zamana geri dönmek isteyen birçok uzman görüyorum. Ve tüm konsol paylaşımını değiştirebilirsiniz. Bugün içinde olduğumuz dünya bu değil. Starfield'ın 11/10 olduğu ve insanların PS5'lerini satmaya başladığı bir dünya yok. Bu olmayacak."

Kaynak: Gamespot

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: Gamespot
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...