Tgrt Haber

Microsoft Store'un son güncellemesi bazı uygulamaları bozdu

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
04 Şubat 2024 12:00 - Güncelleme : 04 Şubat 2024 12:01
Microsoft Store'un son güncellemesi bazı uygulamaları bozdu

Microsoft Store'un yeni yayınlanan güncellemesi bazı uygulamaları kullanılamaz hale getirdi. Bu uygulamalar arasında; Takvim, Hesap Makinesi, Fotoğraflar yer alıyor.

Microsoft'un Windows güncellemelerinin neden olduğu sorunları sık sık duyuyoruz ve duymaya da devam edeceğiz. Son zamanlarda gelen şikayetlere göre, bazı Windows 10​ kullanıcıları, Microsoft Store güncellemesinin ardından uygulamalarını çalıştıramadıklarını belirtiyor.

Microsoft, Windows 10 uygulamalarının birçoğunu Mağaza aracılığıyla güncelleyebiliyor. Bu sayede, düzeltmeler ve yeni özellikler Windows işletim sistemi güncellemelerine bağlı kalmadan yayınlanabiliyor. Bu genelde iyi bir şeydir, çünkü bu uygulamalar işletim sistemi güncellemesini uzun süre beklemeksizin iyileştirilebiliyor ve geliştirilebiliyor. Fakat bazen, bir güncelleme​ Mağaza uygulamalarından birini veya birkaçını çalışmaz hale getirebiliyor. Bunun son örneği de kısa süre önce yaşandı.

WİNDOWS UYGULAMALARI KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Microsoft'un bu şekilde getirdiği bir güncelleme, Takvim, Fotoğraflar ve Hesap Makinesi gibi uygulamaların kullanılamaz hale gelmesine sebep oldu. Daha da kötüsü, bazı kullanıcılar söz konusu sorunu bildirmek için Geri Bildirim Merkezi'ne girdiklerinde onun da bozulduğunu fark etti. Bunun üzerine Microsoft'un destek forumunda kullanıcılar bir başlık açarak Microsoft'a öfkelerini dile getirdi.

Microsoft, güncellemenin resmi bir Windows güncellemesi olmaması nedeniyle bir açıklama yapmadı, ancak bazı meraklı kullanıcılar bu uygulamaların neden bozulduğunu buldular. Tüm şikayetlerin ortak noktası, eski donanımların kullanılması gibi görünüyor. Bunlar arasında Intel Core 2 Duo ve Quad işlemcileri ile AMD Athlon çipleri de var. Bu bileşenler teknik olarak Windows 10 için uyumlu donanım olarak listelenmemiş olsa da, işletim sistemini çalıştırırken sorun​ çıkarmıyorlar.

Son olarak Chip'in aktardığına göre sorunun ne zaman düzeltileceğine dair henüz bir bilgi yok. Kullanıcılar yakında bir güncelleme gelmesini umut ediyor, zira bu tür hayati uygulamalara erişememek uzun vadede büyük bir soruna neden olabilir. Windows 10 desteğinin 14 Ekim 2025'te sona erecek olması nedeniyle Microsoft'un bir düzeltme yayınlaması için bolca zamanı olduğunu söylemek mümkün.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...