Tgrt Haber

Microsoft Teams, Avrupa'yı karıştırdı: Soruşturma açıldı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: AA - The Verge
28 Temmuz 2023 10:58 - Güncelleme : 28 Temmuz 2023 10:58
Microsoft Teams, Avrupa'yı karıştırdı: Soruşturma açıldı

Avrupa Birliği, Microsoft'a Teams uygulamasını Office 365 ve Microsoft 365 gibi ürün paketlerine bağlayarak rekabeti engellediği gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Avrupa Birliği Komisyonu, Microsoft​'un AB rekabet kurallarını ihlal etmiş olabileceği iddialarıyla ilgili olarak resmi bir soruşturma başlattığını duyurdu.

Komisyon, Microsoft'un Teams uygulamasını Office 365 ve Microsoft 365 yazılımlarıyla birleştirerek Avrupa'daki rekabet ortamını kısıtlayabileceği ve piyasadaki hakimiyetini kötüye kullanabileceği konusunda endişelerini dile getirdi.

"RAKİP UYGULAMALARI SINIRLIYOR"

Açıklamada, Microsoft'un bu adımla Teams'e dağıtım avantajı sağlamış olabileceği ve müşterilere diğer alternatif uygulamalar arasında seçim hakkı tanımamış olabileceği belirtildi. Ayrıca, rakip uygulamaların kullanımını sınırlandırdığı ihtimali de vurgulandı.

AB Komisyonu​ Başkan Yardımcısı Margrethe Vestager ise uzaktan iletişim araçlarının, özellikle Teams gibi uygulamaların, Avrupa iş dünyası için hayati öneme sahip olduğunu ve pazarların rekabetçi kalmasını ve şirketlerin en uygun çözümleri seçme özgürlüğünü korumak gerektiğini ifade etti.

SLACK ŞİKAYET ETMİŞTİ

Slack yaklaşık üç yıl önce Microsoft'u, Teams uygulamasını ürün paketlerine dahil ettiği için Avrupa Birliği'ne şikayet etmişti. Microsoft'un bu kararının yasa dışı olduğunu ve rekabeti engellemek için yapıldığını iddia etmişti.

Microsoft, Slack'in bu şikayeti üzerine Nisan ayında Teams'i Office'den kaldırmayı kabul etse de, bunu nasıl yapacağını detaylandırmadığı için "rekabeti engelleyeceği endişelerini" giderememişti.

AB Komisyonu'nun soruşturma kararını değerlendiren Microsoft sözcüsü, yaptığı açıklamada "Avrupa Komisyonu’nun bu davadaki çalışmasına saygı duyuyoruz ve kendi sorumluluklarımızı çok ciddiye alıyoruz" diyerek, Komisyon ile işbirliği yapmaya devam edeceklerini ve AB'nin endişelerini gidermek için çalışacaklarını söyledi.

Avrupa Birliği, son olarak Microsoft ile Activision Blizzard arasındaki 68,7 milyar dolar değerindeki anlaşmaya onay vermişti. Microsoft, Call of Duty gibi Activision'un oyunlarını 10 yıl boyunca Avrupalı tüketicilere, bulut oyun hizmetleri aracılığıyla sunacağını taahhüt etmişti.

(ANADOLU AJANSI)

Kaynak: AA - The Verge

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...