Tgrt Haber

Microsoft, Windows 11'deki çıldırtan hatayı düzeltti

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Windows Latest
17 Aralık 2023 14:15 - Güncelleme : 17 Aralık 2023 14:15
Microsoft, Windows 11'deki çıldırtan hatayı düzeltti

Microsoft, Windows 11 işletim sistemindeki Dosya Gezgini hatasını düzeltti. Uygulama, başka bir programda çalışırken aniden açılarak dikkat dağıttığı için şikayet ediliyordu.

Microsoft, Windows 11​ PC'lerde Dosya Gezgini'nin otomatik olarak açılmasına ve odağın diğer uygulamalardan uzaklaşmasına neden olan bir sorunu giderdi. Düzeltme, Windows 11 KB5033375 (Aralık 2023 toplu güncelleştirme) ile birlikte kullanıma sunuldu.

Bu sorun ilk olarak 2022 Ekim ayında, Windows 11 Moment 2'nin güncellenmiş Dosya Gezgini tasarımıyla birlikte kullanıma sunulmasının ardından, Geri Bildirim Merkezi'ndeki yüzlerce kullanıcı tarafından bildirildi.

WINDOWS 11 DOSYA GEZGİNİ HATASI DÜZELTİLDİ

Yapılan testlere göre hata, Dosya Yöneticisi ile ilgisi olmayan herhangi bir etkinlik yapılırken Dosya Gezgini'nin aniden ön planda açılmasına neden oluyordu. Üstelik rastgele aralıklarla ve kimi zaman da her saat başı meydana gelerek oldukça sinir bozucu bir hal aldığı belirtiliyordu.

Dosya Gezgini otomatik olarak rastgele aralıklarla odağı yakalamaya çalıştığından, kullanıcının hangi uygulamalar veya programlar üzerinde çalıştığı da önemli değildi. Örneğin bir sunum ya da Word belgesinde çalışırken bile aniden sorun kendini gösterebiliyordu.

Microsoft, Windows 11'deki çıldırtan hatayı düzeltti

Aralık 2023 güncelleştirmesinin (KB5033375) sürüm notlarında Microsoft, Dosya Gezgini pencerelerinin ön planda görünmesine neden olan bir sorunu düzelttiğini açıkladı. Sürüm notunda, "Bu güncelleme, Dosya Gezgini pencerelerinin beklemediğiniz bir anda belirmesine neden olan bir hatayı düzeltir." dedi.

Microsoft'un Windows 11 22H2 veya 23H2 destek belgelerinde bu hatayı hiçbir zaman resmi olarak onaylamadığını, ancak Derleme 23403'ün sürüm notlarında kabul edildiğini belirtmekte fayda var.

WINDOWS 12 DE YOLDA

Microsoft, Windows 11'i güncellemeye devam ederken, Windows 12 işletim sistemini de önümüzdeki yıl piyasaya sürmesi bekleniyor. Şu ana kadar sızdırılan bilgilere göre yeni işletim sistemi, kullanıcıların günlük hayattaki işlerini kolaylaştıracağı birçok yapay zeka özelliğiyle donatılacak.

Kaynak: Windows Latest
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...