Tgrt Haber

Microsoft'tan beklenen hamle: Copilot için GPT-4 Turbo entegrasyonu geliyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
05 Aralık 2023 20:41 - Güncelleme : 05 Aralık 2023 20:41
Microsoft'tan beklenen hamle: Copilot için GPT-4 Turbo entegrasyonu geliyor

Teknoloji devi Microsoft, yapay zeka asistanı Copilot'a GPT-4 Turbo dil modelini entegre ettiğini duyurdu. Yeni model sayesinde uygulama artık daha uzun ve karmaşık sorguları anlayabiliyor, daha iyi cevaplar verebiliyor.

Microsoft​, yapay zeka destekli asistan uygulaması Copilot​ için gelecek yeni özellikleri duyurdu. Copilot, güncellenmiş bir DALL-E 3 modeli, yeni bir kod yorumlayıcı özelliği ve Bing​'deki derin arama işlevselliğinin yanı sıra yakında GPT-4 Turbo desteğine kavuşacak.

COPILOT İÇİN GPT-4 TURBO MÜJDESİ

Copilot yakında GPT-4 Turbo'yu kullanarak yanıt verebilecek; bu da 128K bağlam penceresi sayesinde daha fazla veri işleyebileceği anlamına geliyor. Bu sayede uygulama, sorguları daha iyi anlayabilecek ve daha iyi cevaplar sunabilecek. Önceki GPT modelleri en fazla 32K girdiyi destekliyordu.

Microsoft'un Tüketici Baş Pazarlama Sorumlusu Yusuf Mehdi, yaptığı açıklamada GPT-4 Turbo'nun şu anda sınırlı sayıda Copilot kullanıcısına sunulduğunu ve önümüzdeki haftalarda daha fazla kişinin kullanımına açılacağını belirtti.

ARTIK DAHA KALİTELİ GÖRÜNTÜ OLUŞTURABİLİYOR

Kullanıcılar GPT-4 Turbo modelinin Copilot'ta görünmesini beklerken, Microsoft artık Bing Image Creator ve Copilot'ta geliştirilmiş bir DALL-E 3 modelini kullanıyor. Mehdi, "Güncellenmiş DALL-E 3 sayesinde Copilot'u kullanarak artık daha yüksek kalitede ve daha doğru görüntüler oluşturabilirsiniz." dedi.

Microsoft'tan beklenen hamle: Copilot için GPT-4 Turbo entegrasyonu geliyor
Önceki Dall-E 3 modeli / Yeni Dall-E 3 modeli

Copilot'a gelen diğer yenilikler arasında Inline Compose aracının güncellenmesi bulunuyor. Yeniden yazım menüsü sayesinde kullanıcılar, bir metin bloğunu seçip botun bunu yeniden yazmasını sağlayabilecekler. Bu araç, yakında tüm Edge kullanıcılarına sunulacak.

PROGRAMCILARA ÖZEL YENİLİK

Microsoft, programlamayla uğraşanları da unutmadı. Yeni Code Interpreter özelliği karmaşık görevleri, veri analizi, görselleştirme, matematik ve standart kodlama gibi işlemleri gerçekleştirmek için tasarlanmış durumda. Code Interpreter şu anda beta aşamasında ve geniş bir kullanıma sunulması yakın bir gelecekte planlanıyor.

Son olarak, Bing araması da GPT-4 tarafından güçlendirildi. Bu güncelleme, karmaşık konularda genişletilmiş arama sorgularını destekleyerek optimize edilmiş sonuçlar sunmayı hedefliyor. Microsoft, bu yükseltmenin nasıl çalıştığını ayrıntılı bir blog yazısıyla paylaştı. Kısaca özetlemek gerekirse, Bing araması artık sorguları aynı anda birden fazla varyasyonunu arayarak gereksiz bilgileri otomatik olarak filtreleyebilecek.

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...