Tgrt Haber

Windows 11'in pabucu dama atılıyor: Windows 12 çıkış tarihi sızdırıldı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Toms Hardware
03 Aralık 2023 10:39 - Güncelleme : 03 Aralık 2023 10:39
Windows 12 konsepti

PC kullanıcılarının yeni işletim sistemi belli oldu. 2021 Ekim ayında piyasaya sürülen Windows 11'in yerine geçecek Windows 12, bilgisayar sektöründeki güçlü isimlerin açıklamalarına dayandırılan raporlara göre önümüzdeki yılın yaz aylarında çıkabilir.

Windows 12 konsepti

Tayvan​ merkezli Commercial Times tarafından yayımlanan bir rapora göre, Microsoft​'un Windows 12 işletim sistemi, Haziran 2024'te piyasaya sürülebilir. Rapora göre, bu tarih Tayvan'ın bilgisayar endüstrisi için oldukça önemli olacak ve yeni nesil yapay zeka​ destekli bilgisayarların satışlarını tetikleyecek.

Rapor, Windows 12 ve iddia edilen haziran çıkış tarihiyle ilgili açıklamalarıyla öne çıksa da, sektör liderlerinden destek amacıyla doğrudan bir alıntı yapılmıyor. Acer Başkanı ve CEO'su Jason Chen ve Quanta Başkanı Barry Lam'ın son açıklamalarından elde edilen bilgileri ima ediyor.

WINDOWS 12 İLE "YAPAY ZEKA PC" DEVRİ BAŞLIYOR

PC sektörünün önemli isimlerinin yöneticileri, Taipei'deki Tıbbi Teknoloji Fuarı'na katıldı. Chen, yapay zeka PC'lerin endüstriye "sürekli olarak hız kazandırmasını" umut ettiğini ve bu durumun "yapay zeka PC'ler, yeni yapay zeka uygulama geliştirmeleri, yeni yapay zeka PC'ler" ve benzeri bir döngü aracılığıyla gerçekleşeceğini söylüyor.

Lam ise Quanta'nın üç segmentinde (AI PC, AI sunucu ve AI otomotiv elektroniği) beklenen bir iyileşmenin altını çizdi. Raporda, Lam'ın "önümüzdeki yaz, Microsoft yeni nesil Windows işletim sistemlerini piyasaya sürdüğünde, AI PC'lerin de birbiri ardına piyasaya sürülmesini" beklediği belirtiliyor.

Eğer iddialar doğruysa, Windows 12, daha önce çıkan sızıntılarda belirtilenden çok daha önce bir tarihte piyasaya sürülmüş olacak.

Mart ayında, henüz piyasaya sürülmeyen bir Intel Meteor Lake masaüstü işlemci (MTL-S) sızıntısı paylaşılmıştı ve o zamanlar "henüz açıklanmamış bir Windows sürümü" desteklenen işletim sistemi olarak listeleniyordu. Bu bağlamda Windows 12'nin H2 2024'te yayınlanacağı tahmin ediliyordu.

Ayrıca, mayıs ayında Microsoft'un Windows 12 cihazları için yeni bir kendi markalı (Arm tabanlı olduğu düşünülüyor) CPU hazırladığına dair çeşitli raporlar da sızdırılmıştı.

Kaynak: Toms Hardware
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...