Tgrt Haber

Microsoft'un yapay zeka uygulaması hem Android hem iOS cihazlar için çıkış yaptı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
31 Aralık 2023 16:13 - Güncelleme : 31 Aralık 2023 16:14
Microsoft'un yapay zeka uygulaması hem Android hem iOS cihazlar için çıkış yaptı

Yapay zeka modeli Copilot, Microsoft tarafından Android'in ardından iOS cihazlar için de yayına alındı. GPT-4'ün yetenekleri artık akıllı telefonlarda!

Yapay zekasohbet robotuCopilot​, ChatGPT'nin en güncel yeteneklerini Microsoft​ aracılığıyla Windows kullanıcılarına getiriyordu. Şu ana kadar Windows işletim sistemine özel olan bu model, artık akıllı telefonlar için de desteğe kavuştu.

Kısa süre önce Microsoft, Android cihazlara Copilot uygulamasını getirmişti. Çok zaman geçmeden uygulamanın iOS versiyonu da çıkış yaptı. 

COPİLOT HEM ANDROİD HEM İOS'A GELDİ

Android'in ardından iOS işletim sistemine sahip cihazlara da sunulan Copilot uygulaması, iPhone ve iPad için App Store üzerinden indirilip yüklenebilir. Bilmeyenler için Copilot, Microsoft tarafından piyasaya sunuldu ve Bing​'in mevcut yeteneklerinden daha fazlasını kullanıcılarla buluşturdu.

Mevcut koşullarda  Bing, arama, ödüller ve yapay zeka sohbet işlevlerini içerisinde barındırırken, Copilot ise tamamen gelişmiş sohbet arayüzüne odaklanıyor ve DALL-E 3 gibi özellikleriyle ön plana çıkıyor. Arama ve yapay zekayı birleştiren Bing'den farklı olarak Copilot, iOS cihazları için özelleştirilmiş ChatGPT benzeri bir uygulama olarak tasarlandı.

Öte yandan Copilot, Android sisteminde çok işlevli bir asistanın özelliklerini korurken, GPT Vision, GPT-4 ve DALL-E'yi de destekliyor. Yeni ChatGPT-4 Turbo, belirli kullanıcılara sunuluyor ve özellikle arama eklentisi devre dışı bırakıldığında, son olaylar hakkında bilgi sağlama yeteneğiyle de ön plana çıkıyor.

Yapya zeka asistanı Copilot'u Android ve iOS cihazlarınıza Google Play-App Store aracılığıyla ücretsiz indirip yükleyebilirsiniz.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...