Tgrt Haber

Musk duyurdu: X'te köklü değişim, iki yeni seçenek geliyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: X - Elon Musk
20 Ekim 2023 10:54 - Güncelleme : 20 Ekim 2023 10:54
Musk duyurdu: X'te köklü değişim, iki yeni seçenek geliyor

Tesla ve SpaceX şirketlerinin sahibi Elon Musk, geçen yıl satın aldığı Twitter platformunda yeni dönemi duyurdu. X Premium için iki yeni abonelik seçeneği geleceğini açıkladı.

Elon Musk​, ismini ve logosunu X olarak değiştirdiği sosyal medya platformu Twitter için yeni planını açıkladı. Buna göre, eskiden 'Twitter Blue' olarak hizmeten veren 'X Premium' sistemine iki abonelik​ katmanı daha eklenecek.

Yani Netflix'tekine benzer bir sisteme sahip olacak. Her abonelik katmanının ayrı özellikleri bulunacak, böylece kullanıcılar tercih etmediği özelliğe boşuna para vermemiş olacaklar.

Musk'un açıklamasına göre X Premium​ abonelik katmanları arasındaki ayrım reklam​ bazında. Üyeliklerden biri X'in tüm özelliklerini içerecek, düşük maliyetli olacak ve reklamlarda azalma olmayacak. Diğerinin fiyatıysa daha yüksek, ancak kullanıcılara reklam göstermeyecek.

Ünlü milyarder, aboneliklerin yakında başlatılacağını açıkladı ama tarih bilgisi vermedi.

https://twitter.com/elonmusk/status/1715249746753794305

SIZINTILARDA AÇIĞA ÇIKMIŞTI

Geçen günlerde bir X kullanıcısı, abonelik sisteminin değişeceğini haber vermişti. Hatta katmanların "Premium Basic", "Premium Standart" ve "Premium Plus" olmak üzere üçe ayrılacağını öne sürmüştü.

İddiaya göre Premium Basic'e abone olanlar X'te reklam görecek. Standart'a üye olanların gördüğü reklam yüzde 50 azaltılacak. Premium Plus aboneleriyse hiç reklamla karşılaşmayacaklar.

Elon Musk'un X'e iki yeni abonelik geleceğini duyurduğu açıklaması, geçen hafta sızdırılan bu bilgileri kısmen doğruluyor. Ayrıca şirket, Yeni Zelanda ve Filipinler'de, bot hesapları engellemek amacıyla yıllık 1 dolarlık abonelik hizmetini de başlattı. Musk daha önce bu adımın sinyalini vermişti.

Abone olan kullanıcılar gönderi paylaşmak, paylaşılanları beğenmek ve gönderilere cevap vermek gibi temel işlevlerden yararlanabilirken, abone olmayanlarsa yalnızca gönderileri görüntülemekle yetinecekler. Sistemin henüz test edildiğini ve dünya çapında kullanıma sunulmadığını belirtmekte fayda var.

Kaynak: X - Elon Musk
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...