Tgrt Haber

NASA açıkladı… Uzay görevlerinde toplam kaç kişinin hayatını kaybettiği belli oldu

02 Temmuz 2023 14:37 - Güncelleme : 02 Temmuz 2023 14:39
NASA açıkladı… Uzay görevlerinde toplam kaç kişinin hayatını kaybettiği belli oldu

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), uzay görevleri kapsamında bugüne kadar kaç kişinin hayatını kaybettiğini ve neden kaybettiğini açıkladı.

Dünya dışı yaşam için yüzlerce çalışan görevlendiriliyor. Ancak yaşanan bazı olumsuzluklar nedeniyle görevlerini icra eden bu çalışanlar hayatlarını kaybedebiliyor. Elbette altında başka yaşam koşulları dışında siyasi nedenler de yatabiliyor.

Bugüne kadar onlarca uzay görevlisi  yaşamını yitirdi. NASA​ resmi olarak rakamı açıklarken, bu ölümlerin neden gerçekleştiğini de söyledi.

TOPLAM 21 KİŞİ UZAY GÖREVİNDE HAYATINI KAYBETTİ

Packham, bugüne kadar NASA tarafından gerçekleştirilen 3 görevde ve Sovyetler tarafından gerçekleştirilen 2 görevde toplam 21 insanın yaşamını yitirdiğini doğruladı.

Bu sayı, kayda geçen ve özellikle çalışmaları devlet sırrı gibi saklayan Sovyetlerin, dünya kamuoyundan habersiz şekilde yaptığı söylenen, genellikle komplolara malzeme edilen sözde görevleri ve kayıplarını içermiyor.

Washington Üniversitesi'nde görevli olan Jim Hermanson yaptığı açıklamada "Kazaların genellikle beklenmedik koşullar, ekipman hataları, insan hataları ve hatta politikalar ve yönetim sorunları" olduğunu; bazı durumlarda bunların kombinasyon halinde gerçekleştiğini ifade etti.

Nitekim kayda geçen tüm ölümler söz konusu olduğunda oldukça yüzeysel bir açıklama. Fakat şunu anlıyoruz ki uzay rekabeti döneminde devletler, sadece rakipler için casuslara değil kendi bilim insanlarına, pilotlarına, astronot ya da kozmonotlarına da baskı uygulamışlar.

Kaynak: Webtekno
Derleme: TGRT Haber / Okan Güleş

Kaynak: NASA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...