NASA isminizi Jüpiter'in Europa uydusuna taşıyacak: İşte kayıt aşamaları
NASA, 2030 yılında Jüpiter'in Europa uydusuna iniş yapması beklenen "Europa Clipper" adlı uzay aracını 2024 yılında fırlatacak. Bu tarihi göreve vatandaşların katılım sağlayabileceği bir kampanya başladı. İsminizi uzay aracıyla birlikte Europa'ya gönderebileceksiniz.
NASA, bilimsel keşiflere yepyeni bir boyut kazandıracak olan, Jüpiter'in buzlu uydusu Europa'ya yönelik gerçekleştireceği göreve halkı davet ediyor. "Europa Clipper" adlı uzay aracı, 2024 yılında Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatılacak ve destekçilerin isimlerini bu önemli yolculuğa taşıyacak.
Europa Clipper, Europa'nın buzlu kabuğunun altına inerek, içerisinde su bulunduğu tahmin edilen bu gizemli tabakanın sırlarını çözmeyi amaçlıyor. Uzay aracı, üzerinde ABD'li şair Laureate Ada Limón'un kaleme aldığı "Gizeme Övgü: Avrupa için Bir Şiir" adlı şiiri taşıyor.
'BÜYÜK SORU'YA CEVAP ARAYACAK
Bu özel şiir, su aracılığıyla Ay ile Dünya arasında bir bağ kurarak, bilim dünyasındaki en büyük sorulardan birine odaklanıyor: Yalnız mıyız? Bu iş birliği, NASA, Şair Laureate ve Kongre Kütüphanesi arasında gerçekleşen özel bir proje olarak dikkat çekiyor.
NASA da tüm insanlığı bu tarihi ana şahitlik etmeye davet etti. Şiir ve isimler, silikon mikroçipe kazınacak ve bu mikroçip, uzay aracının üzerindeki bir kapsülle birlikte Europa'ya gönderilecek. Space.com'a göre şu anda dünya genelinde 800 binden fazla kişi, kampanyaya adını yazdırmış durumda.
NASA EUROPA CLIPPER ARACINA İSMİNİZİ YAZDIRIN
Sizler de NASA'nın internet sitesinde oluşturulan "Europa" sayfasına giderek ve "Send Your Name" butonuna tıklayarak katılım sağlayabilirsiniz. Açılan sayfada gerekli yerlere isminizi, soy isminizi, e-posta adresinizi, ülkenizi ve posta kodunuzu yazmanız gerekiyor.
Europa Clipper, Ekim 2024'te Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatılacak. Yaklaşık 3 milyar kilometre (1,8 milyar mil) seyahat ettikten sonra 2030 yılında Jüpiter'in uydusuna ulaşması bekleniyor.
NASA, daha önce benzer kampanyalarla halkı diğer görevlere de dahil etmiş, en son Mars gezgini ise 11 milyon kişinin ismini Kızıl Gezegen'e sorunsuz bir şekilde ulaştırmıştı.