Tgrt Haber

NASA, uzayda giyilecek yeni giysiyi test etti! O anlar sosyal medyadan paylaşıldı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Digitaltrends
13 Şubat 2024 14:49 - Güncelleme : 13 Şubat 2024 14:50

NASA'nın özel şirketlerle bir araya gelerek geliştirdiği yeni uzay giysisi, test edilirken görünütlendi. O anlar, ajsansın sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

Yeni nesil NASA​ uzay giysisinde kritik bir viraj daha dönüldü. Astronotların giyeceği ve her bir detayı özenle hazırlanan bu giysi, daha öne birkaç kez daha test edilmişti. Ancak NASA​, son aşamalarına geldiği bu giysi için yeni görüntüler yayınladı. O anlar sosyal medyada anbean paylaşıldı.

Collins Aerospace, uzay modasında yeni bir akım başlatıyor. Şirket, Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS)​ dışında gerçekleştirilecek uzay yürüyüşleri için yeni bir giysi tasarladı ve bunu şu anda fiziksel olarak test ediyor. NASA​'nın sipariş ettiği bu yeni uzay giysisi, aynı zamanda önemli bir başarıyı da simgeliyor.

UZAY GİYSİSİNDE KRİTİK EŞİK GEÇİLDİ

Bu giysi, öncekilerden çok daha teknolojik özelliklere sahip. Ana amacı Uluslararası Uzay İstasyonu'nun dışında uzay yürüyüşleri yapmak olan bu giysiler, astronotlara daha fazla hareket özgürlüğü sağlıyor. Ayrıca üzerlerindeki yeni araçlarla, istasyon dışındaki bakım ve onarım işlerini çok daha kolay yapabilecekler.

Eski kıyafetlere baktığımızda daha hantal ve ağır olan giysiler 20 yılı aşkın süredir hizmet veriyorlar. NASA​ yıllar içerisinde bu kıyafetleri daha iyi bir hale getirdi. Ancak en iyisi için yeniden tasarlama sürecine gidilmesi gerekiyordu. Bu da Collins Aerospace tarafından NASA​ için yeni uzay giysisi tasarlama sürecini başlattı.

Yeni üretilen kıyafetler, yerçekimsiz ortama benzer bir test ortamı sağlayan ani manevralar yapan NASA​'nın ünlü roller coaster uçağında denendi. NASA​, uçak içindeki giysi testlerini tamamladığını resmi X hesabında paylaştı. Şimdi sırada, ajansın 12 metre derinliğindeki havuzu olan Nötr Yüzdürme Laboratuvarı'nda yapılacak testler var.

Kaynak: Digitaltrends
Sonraki Haber Yükleniyor...