Tgrt Haber

NASA'nın uzay aracı Dünya'ya küstü: İletişim kısmen koptu

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
14 Aralık 2023 16:35 - Güncelleme : 14 Aralık 2023 17:06
NASA'nın uzay aracı Dünya'ya küstü: İletişim kısmen koptu

NASA'nın Voyager 1 isimli uzay aracının Dünya ile iletişimi kısmen koptu. Sistemde bir arıza tespit eden NASA mühendisler, sorunun çözümü için çalışıyor.

NASA​'nın Voyager 1 isimli aracı, Dünya​'dan en uzak mesafeye gönderilen uzay aracı​ olma özelliği taşıyor. Voyager'in Dünya ile mesafe şuan için tam 1 milyar 240 milyon kilometre...

Araçta, bilgi toplayan ve aracın mevcut durumunu aktaran üç bilgisayarı bulunuyor. Bilgisayarlardan biri de uçuş veri sistemine bağlı. İşte sorun da tam bu noktada başlıyor. NASA mühendisleri bir süredir Voyager ile bağlantı kuramıyor.

SORUNUN ÇÖZÜMÜ HAFTALARCA SÜREBİLİR

Uzay aracı, görev ekibinden iletilen komutları alıp, uygulayabiliyor. Ancak uçuş sistemiyle ilgili hiç bir veriyi gönderemiyor. NASA mühendisleri sorunu çözebilmek için çalışıyor. Ancak bunun haftalarca sürebileceği belirtiliyor.

CEVAP 45 SAAT SONRA GELİYOR

Sürecinin uzamasının en önemli nedeni, uzay aracıyla Dünya arasındaki mesafe. Çünkü gönderilen komutların araca ulaşması 22,5 saat sürüyor. Komuta cevap alabilmek için de 45 saat beklemek gerekiyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...