Tgrt Haber

Netflix, Apple'ın 'Vision Pro'su ile dalga geçti: 'Gerçekten değersiz'

Editör: Okan Güleş / Kaynak: 9to5mac.com
26 Ocak 2024 12:27 - Güncelleme : 26 Ocak 2024 12:29
Netflix, Apple'ın 'Vision Pro'su ile dalga geçti: 'Gerçekten değersiz'

Netflix, daha önce Vision Pro için uygulama geliştirmeyeceğini açıklamasıyla gündem olmuştu. Şimdi ise kulaklığın önemsiz olduğunu söylerek Apple'a bir darbe daha vurdu.

Apple​'ın son teknoloji ürünü Vision Pro​, hem özellikleriyle hem de pahalı fiyatıyla dikkat çekti.

3.500 dolar değerindeki bu kulaklık için ön siparişler beklentinin üzerinde oldu. Analistlere göre ilk ön sipariş rakamları 180.000 civarlarında ve bu giderek artacak. Ama Vision Pro çok önemli uygulamalardan da yoksun olacak. Bunlardan biri de Netflix​.

NETFLİX, VİSİON PRO İÇİN UYGULAMA GELİŞTİRMEYECEK

Geçtiğimiz hafta YouTube ve Netflix, Vision Pro için özel bir uygulama geliştirmeyeceklerini açıkladı. Şirketlerin bu kararı epey tartışılırken, Netflix Apple'ı kızdıracak bir sözüyle daha gündem oldu.

Önümüzdeki hafta piyasaya çıkacak Vision Pro, Netflix'ten yoksun olacak. Ancak uygulama, İpad sürümü için yeni sürümüyle çalışacak. 

Kısa süre önce açıklamalarda bulunan Netflix eş CEO'su Greg Peters, Vision Pro için dikkat çeken sözler kullandı.

Netflix, Apple'ın 'Vision Pro'su ile dalga geçti: 'Gerçekten değersiz'

Peters'a göre bu karar, Netflix'in ''yalnızca şirkete kâr getiren segmentlere yatırım yapma'' stratejisinden kaynaklanıyor. Bu nedenle Peters, Vision Pro'nun dğeersiz bir ürün olduğunu ve Netflix kullanıcıları için de bir önem arz etmeyeceğini düşündüğünü belirtti. 

Her ne kadar sert eleştiride bulunsa da Netflix eş CEO'su, Apple ile sürekli görüşme halinde olduklarının da altını çizdi. Peters'in Apple Vision Pro ile ilgili tam açıklaması şöyle:

''Gerçekten kârlı olmayan segmentlere yatırım yapmamaya dikkat etmeliyiz ve Vision Pro ile işlerin nasıl gideceğini göreceğimizi söyleyebilirim. Elbette bunu çözmeye çalışmak için her zaman Apple ile görüşüyoruz, ancak şu anda cihaz o kadar küçük ki pek alakalı değil.''

Ancak iyi haber şu ki Disney+, VisionOS için tam teşekküllü olarak Vision Pro'da çalıştırılabilecek. 

Kaynak: 9to5mac.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...