Tgrt Haber

Netflix büyük değişikliğe hazırlanıyor: Mevcut yayın akışı değişiyor, eskisi gibi olmayacak!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Netflix Blog
31 Mart 2023 14:15 - Güncelleme : 31 Mart 2023 14:18
Netflix büyük değişikliğe hazırlanıyor: Mevcut yayın akışı değişiyor, eskisi gibi olmayacak!

Dijital yayın platformu Netflix, kaybettiği abonelerin yanı sıra maddi zararlarını da kapatmak için çeşitli yollar deniyor. Bu bağlamda şirket önemli bir değişikliğe hazırlanıyor ve söz konusu değişiklik yayın akışındaki mevcut gidişatın yerini alacak.

Netflix​, dünyanın en çok izlenen dizi-film platformu olsa da pandemi​ sonrası milyonlarca abone​ kaybetti. Gerek artan fiyatlar gerekse kullanıcının artık platformdan sıkılması bu nedenlerden birkaçı.

Alternatif yollarla kaybedilen aboneleri kazanmak isteyen Netflix, reklamlı katmanlar için çalışmalarını sürdürüyor. Fakat bunun dışında şirket, yayın akışını etkileyen bir başka değişiklik daha yapacağını duyurdu.

NETFLİX’TE YENİ DÖNEM: FİLM​ SAYISI AZALACAK, KALİTE ARTACAK

Netflix, 2023 ve sonrası için yayınladığı film sayılarını azaltma kararı aldı. Yeniden yapılandırmaya giren şirket, bu yapılandırma kapsamında biri 30 milyon ABD dolarına kadar bütçesi olan küçük projelerden, diğeri ise 30 ila 80 milyon ABD doları arasında bütçesi olan orta ölçekli film projelerinden sorumlu olan iki ayrı ekibi birleştiriliyor.

Netflix büyük bir film kitlesi üretiyor, ancak bunlardan sadece birkaçı eleştirmenler nezdinde gerçekten prestij kazanabiliyor veya izleyicileri etkileyip uzun vadede kendilerini konuşmada tutabiliyordu.  Fakat çoğu film çok çabuk unutuldu. Şimdi ise Netflix’in hedefi, burada uzun vadede müşterileri heyecanlandıracak daha fazla proje geliştirmek.




Kaynak: Netflix Blog
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...