Tgrt Haber

Gerçekle sahte birbirine girdi! Artık ayırt edemeyeceğiz: Bu teknoloji şimdiden dünyayı kasıp kavuruyor!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: new atlas
24 Nisan 2023 13:10 - Güncelleme : 24 Nisan 2023 13:29

Teknoloji devleri yapay zekanın gücünü tüm platformlarında göstermeye başladı. Yakın zamanda akıma nVidia da katıldı ve metni görüntüye çeviren yeni modelini video ile gösterdi.

Yapay zeka​, teknoloji sektörünü alt üst etmiş durumda. ChatGPT ile başlayan akım halen gündemin üst sıralarında yer alırken şirketler de sahip olduğu yazılımlar için bu teknolojiyi getirdi.

Adobe'un yapay zeka teknolojisi Firefly ilk çıktığı andan itibaren en çok konuşulan konular arasında yer aldı. Şimdi ise ekran ve grafik kartı üreticisi nVidia da yapay zeka modelini gösterdi. Öyle ki bu model metni görüntüye çevirerek muazzam içerikler ortaya çıkarıyor.

METNİ GÖRÜNTÜYE ÇEVİRİYOR

nVidia,metni görüntüye çeviren yeni AI teknolojisini gösterdi.

IEEE Computer Visionand Pattern Recognition 2023 Konferansında sunulan nVidia'nın yeni video oluşturucusu, metinden görüntüler oluşturmak için eğitilmiş bir Latent Difüzyon Modeli (LDM) olarak karşımıza çıkıyor.

New Atlas'ın haberine göre binlerce mevcut video incelemesinin sonucunda geliştirilen model, metine göre hareketli bir görüntü oluşturabiliyor.  Bunun için LDM'ye boyut olarak bir zaman ve görüntünün her alanında neyi değiştirebileceğini tahmin etme görevi veriliyor.

Görüntünün işlenme aşaması ise oldukça basit. Sekans boyunca bir dizi anahtar kare oluşturuluyor ve anahtar kareler arasındaki kareleri enterpolasyon yapmak için başka bir LDM kullanılıyor. Daha sonra ise dizideki her görüntü için benzer kalitede görüntü üretiliyor. 

ARAÇ VİDEOSU NASIL OLUŞTURULDU?

nVdia'nın yeni LDM teknoloji ile oluşturulan araç içi görüntüsünde şirket, sistemi düşük kaliteli araç içi kamera tarzı çekim kullanarak test etti ve 512 x 1024 piksel çözünürlükte "geçici olarak tutarlı" bir tarzda bu türden birkaç dakikalık video üretti. Test videosunda her ne kadar düşük çözünürlük kullanılsa da, nVidia daha yüksek çözünürlüklü videoların da oluşturulabileceğini söylüyor. 

DİĞER ÖRNEKLERE DE GÖZ ATABİLİRSİNİZ

https://twitter.com/bleedingedgeai/status/1648711898366611458

https://twitter.com/zaesarius/status/1648706760578936832

 

TGRT Haber tarafından New Atlas'tan derlenmiştir.

Kaynak: new atlas
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...