Tgrt Haber

Yapay zeka savaşında sular durulmuyor... Microsoft Başkanı'ndan dikkat çeken açıklama, bir ülke hakimeyeti ele geçirecek!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Gizchina
23 Nisan 2023 11:20 - Güncelleme : 23 Nisan 2023 11:31
Yapay zeka savaşında sular durulmuyor... Microsoft Başkanı'ndan dikkat çeken açıklama, bir ülke hakimeyeti ele geçirecek!

Yapay zeka giderek popülerliğini sürdürürken, teknoloji devlerinin ise odağını tamamen bu alana çevirdiğini görmek mümkün. Rekabetin durmadığı yapay zeka teknolojisi için Microsoft Başkanı dikkat çeken yorumda bulundu.

Yapay zeka​, ChatGPT​'nin piyasaya çıkmasıyla adeta küllerinden doğdu. Daha önce var olan, fakat bu kadar gündeme gelmeyen teknoloji şimdi ise trendlerden düşmüyor.

Öyle ki teknoloji devleri de tüm odağını yapay zekaya çevirmiş durumda. OpenAI GPT-4​'ü piyasaya sürerken, Google ise diğer yandan rekabete girmek için Bard​'ı geliştiriyor. Yapay zeka savaşında akan sular durulmaz iken, MicrosoftBaşkanı  Brad Smith ise bu konuya ilişkin bazı önemli açıklamalarda bulundu.

'LİDER KONUMDA ÇİN OLACAK'

Henüz yapay zeka konusunda Çin önemli bir noktaya gelmedi. Fakat Microsoft Başkanı verdiği demeçte Çin'in bu alanda lider olacağına dikkat çekti.

Smith'e göre Çin, önümüzdeki günlerde yapacağı bir hamle ile yapay zeka pazarında lider konuma gelecek.

En büyük nedenlerinden biri de ülkedeki iş gücü eksikliğini azaltmak. Çin tarafından üretilecek yapay zeka modeli, ihtiyaçları gidermek adına son derece geliştirilecek. Dolayısıyla pazarda kısa süre içinde hakimiyet sürmeye başlayacak.

HAKİMİYET CHATGPT VE MİCROSOFT'TA 

Halihazırda bulunan yapay zeka; metin yazma, metin düzenleme, kod yazma, senaryo yazma, dil öğretme gibi birçok konuda zaten yarar sağlıyor. Bu pazarın hakimiyeti ise şu anda ChatGPT ve Microsoft'ta.

Microsoft Başkanı, yapay zekayla ilgili verdiği röportajda ayrıca siber saldırıları bu sayede tespit ettiklerini ve durduklarını da açıkladı. Bu nedenle teknoloji şirketleri dışında ülkelerin de yapay zeka araçlarına sahip olmaları gerektiği oldukça belli.

Kaynak: Okan Güleş, Gizchina'dan derledi.

Kaynak: Gizchina

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...