Tgrt Haber

OpenAI Başkanından itiraf gibi 'ChatGPT' açıklaması

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Business Insider
06 Aralık 2023 13:38 - Güncelleme : 06 Aralık 2023 13:42
OpenAI Başkanından itiraf gibi 'ChatGPT' açıklaması

Yapay zeka uygulaması ChatGPT, 1 yaşına girerken, geliştiricisi olan OpenAI'dan bir açıklama geldi. OpenAI Başkanı Brockman, ChatGPT'nin şu anda dünya çapında elde ettiği başarıyı hiç beklemediğini söyledi.

ChatGPT​, piyasaya çıktığı günden bu yana insanların interneti kullanma alışkanlıklarını büyük ölçüde değiştirdi. Birçok kişi artık araştırma yapmak için Google​ veya Yandex gibi geleneksel arama motorları yerine üretken yapay zeka​ sistemi olan ChatGPT'yi tercih ediyor.

Bu durum, amiyane tabiriyle Google'ın uykularını kaçırdı. Şirketin "üretken yapay zeka" yarışında geride kaldığı tahmin ediliyor, apar topar kullanıma sunulduğu söylenen ve lansman sırasında yaptığı hatalarla gündeme gelen Google Bard uygulamasının da bunu kanıtlar nitelikte olduğu belirtiliyor.

Google, Bard'dan çok daha güçlü olacağı tahmin edilen yeni yapay zeka uygulaması Gemini'yi yıl bitmeden kullanıma sunmayı planlıyordu. Ancak birkaç gün önce çıkan haberlere göre, Gemini İngilizce olmayan dillerdeki sorgulara hatalı cevaplar verdiği için önümüzdeki yıla ertelendi.

GELİŞTİRİCİSİ BİLE CHATGPT'DEN UMUTLU DEĞİLDİ

Bir diğer yandan ChatGPT'nin geliştiricisi olan OpenAI​'dan da itiraf niteliğinde bir açıklama geldi. OpenAI Başkanı Greg Brockman, ChatGPT'yi piyasaya sürmeden önce uygulamanın dünya genelinde bu kadar ilgiye ve başarıya mazhar olacağını hiç beklemediklerini açıkladı.

Hatta The New York Times'ın haberine göre Brockman, ChatGPT'nin lansmanından bir gün önce OpenAI çalışanlarına bile "uygulamanın fazla ilgi görmesini beklememelerini" söyleyip, "en fazla 5 bin beğeni alan bir tweet dizisi kadar" etkiye sahip olacağını umduğunu bildirmiş.

OpenAI Başkanından itiraf gibi 'ChatGPT' açıklaması

Haberde, ChatGPT'nin lansmanının, CEO Sam Altman​'ın onayının ardından yaklaşık iki hafta içinde gerçekleştiği belirtiliyor. Üstelik başlangıçta, ChatGPT'nin yazılımı GPT 3.5'in kullanıcı dostu bir grafik arayüze (GUI) sahip olmadığı ve bu durumun, uygulamanın geniş bir kullanıcı kitlesi tarafından kullanılmasını zorlaştırabileceği ifade ediliyor.

Ancak OpenAI, daha önce Bill Gates'e gösterdikleri bir demo için geliştirdikleri GUI'yi ekleyerek, bu sorunu da çözüme kavuşturmuş.

İLK İSMİ FARKLIYDI

Şirket ayrıca yapay zekasının adını başlangıçta "GPT 3.5 ile Sohbet Et" olarak düşünmüş, ancak bunun kafa karışıklığına yol açacağı endişesiyle sadece "ChatGPT"de karar kılmış.

OpenAI CEO'su Sam Altman, 30 Kasım 2023 tarihinde X hesabından paylaştığı bir gönderide, "Bir yıl önce bu gece muhtemelen ofiste oturup ertesi sabahki lansmandan önce chatgpt'ye son rötuşları yapıyorduk." diyerek, uygulamanın 1. yıl dönümünü kutladı.

https://twitter.com/sama/status/1730076492162548208

Kaynak: Business Insider

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...