Tgrt Haber

Oyunlara yatırımını artıran Netflix şimdi de gözünü GTA'ya dikti

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Eurogamer.net
17 Ekim 2023 14:11 - Güncelleme : 17 Ekim 2023 14:11
Oyunlara yatırımını artıran Netflix şimdi de gözünü GTA'ya dikti

Netflix mobil oyun hizmetine GTA serisini eklemeyi planlıyor. İddiaya göre Rockstar Games'in sahibi Take-Two Interactive ile görüşmeye başladı. Anlaşma tamamlanırsa Netflix'e özel bir GTA sürümü çıkabilir.

Yayın devi Netflix​, 2021 yılında 'Netflix Games' adlı hizmetini kullanıma sunarak, mobil oyun​ sektörüne resmen adım atmıştı. Şimdiye kadar Stranger Things ve Into the Dead gibi düşük bütçeli, küçük oyunlarını hayata geçirdi.

NETFLİX, GTA SAHİBİYLE GÖRÜŞÜYOR

Netflix bu sefer oyun dünyasında ses getirecek bir adım atmaya hazırlanıyor. Şirketin yeni hedefi, Grand Theft Auto​ (GTA) gibi büyük bir oyun serisini platformunda sunmak. Ancak bu, sanılanın aksine GTA 6 gibi uzun zamandır beklenen bir sürümü içermeyecek.

Wall Street Journal'da yer alan bir rapora göre, Netflix, Take-Two Interactive ile bir lisans anlaşması aracılığıyla bir GTA oyununu 'Netflix Games' hizmeti üzerinden sunmayı düşünüyor. Ancak bu oyunun türü ve geliştiricisi henüz belirsiz.

Oyunlara yatırımını artıran Netflix şimdi de gözünü GTA'ya dikti

Netflix oyunlarını mobil uygulaması aracılığıyla sunmakta. Bu nedenle, yayınlanacak GTA sürümünün de bir mobil oyun​ formunda tasarlanacağı belirtiliyor. Ayrıca raporda, şirketin, TV veya PC'den yayınlanabilen oyunları da içerecek şekilde kütüphanesini genişletmeyi umduğu da söyleniyor.

1 MİLYAR DOLAR AYIRDI

Netflix'in oyunlara yaptığı yatırım, şirketin kendi orijinal içeriklerini oyunlar aracılığıyla genişletme çabalarının bir parçası olarak geldi. Şirket bu bağlamda yaklaşık 1 milyar dolarlık bir bütçe ayırdı ve gelecekte AAA oyunlar üzerinde çalışacak daha fazla uzman işe almayı hedefliyor.

Ancak şu ana kadar bu yatırımın şirket için ne kadar başarılı olduğu net değil. Oyunlar Netflix abonelikleriyle birlikte sunulduğu için, platforma yeni üye kazandırıp kazandırmadığı veya mevcut kullanıcıları da memnun edip etmediği henüz kesin olarak bilinmiyor.

Araştırmalara göre, 20 Eylül itibarıyla bu oyunlar toplamda 70,5 milyon kez indirildi. Ve Netflix abonelerinin yalnızca yüzer 1'inin oyunları her gün oynadığı tahmin ediliyor. Şirket Rockstar Games'in sahibi Take-Two ile anlaşabilir ve GTA'yı hizmetine ekleyebilirse, kullanıcılarının daha fazla dikkatini çekebilir.

Kaynak: Eurogamer.net
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...