Tgrt Haber

Photoshop'un sevilen özelliği Windows Fotoğraflar'a geldi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
23 Şubat 2024 11:34 - Güncelleme : 26 Şubat 2024 13:03

Microsoft'un Windows 10 ve 11 için Fotoğraflar uygulamasına eklediği "Generative Erase" özelliği, kullanıcılara istenmeyen nesneleri tek bir fırça hareketiyle otomatik olarak silebilme imkanı tanıyor.

Microsoft, Windows ile birlikte sunulan Fotoğraflar uygulamasına "Generative Erase" isimli bir özellik ekledi. Artık kullanıcılar, fotoğraflardaki istenmeyen nesneleri Photoshop gibi üçüncü taraf uygulamalara başvurmadan tek bir fırça hareketiyle silebilecek.

"Generative Erase" özelliği aktifken, fotoğraftan kaldırmak istediğiniz bir nesneyi fırçayla seçtikten sonra araç otomatik olarak siliyor ve sonradan silindiği ayırt edilemeyecek şekilde yerini doldurmaya çalışıyor.

Microsoft, örnek olarak paylaştığı GIF ile aracın bir köpeğin tasmasını ve fotoğrafın arka planında bulunan insanları kaldırdığını gösterdi.

 

WİNDOWS 10 VE 11 İÇİN YAYINLANDI

Ayrıca şirket, Generative Erase özelliğini Windows 11'in standart sürümüne yaymakla kalmayıp aynı zamanda ARM64 versiyonunda da kullanıma sunduğunu açıkladı. Fotoğraflar uygulamasının tüm yapay zeka tabanlı düzenleme özelliklerini (arka plan kaldırma dahil) Windows 10'da desteklediğini de ekledi.

ÖZELLİK TEST AŞAMASINDA

Microsoft, Fotoğraflar'ın yeni aracını şu an için yalnızca Windows Insider kullanıcılarının denemesine izin veriyor. Şirket bu konuda blog yazısında şöyle diyor:

Bu güncelleştirme bugün tüm kanallarda Windows Insider'lara dağıtılmaya başlıyor (Sürüm Önizleme Kanalındaki Windows 10 Insider'ları dahil). Uygulamanızı 2024.11020.21001.0 veya üzeri sürüm numarasına güncellediğinizden emin olun.”

FİLİGRAN EKLEYECEK Mİ?

Microsoft, yapay zeka tarafından düzenlenen fotoğrafların orijinalinden ayırt edilebilmesi için ne tür bir yöntem kullandığını açıklamadı. Şirketin burada "metaveri eklemek" ve "filigran koymak" arasında iki seçeneği bulunuyor. Ancak hangisini tercih ettiğini belirtmedi.

Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...