Tgrt Haber

PlayStation 5 Pro çıkış tarihi sızdırıldı! GTA 6 detayı

20 Şubat 2024 17:11 - Güncelleme : 20 Şubat 2024 17:12
PlayStation 5 Pro çıkış tarihi sızdırıldı! GTA 6 detayı

Kantan Games CEO'su Serkan Toto'ya göre Sony, PlayStation 5 Pro modelini 2024'ün ikinci yarısında piyasaya sürülebilir. Peki PS5 Pro özellikleri nasıl olacak?

Sony​'nin bir sonraki PlayStation donanımının Steam Deck gibi bir el konsolu formunda olacağına dair iddialar gündemde dururken, bir kez daha "PlayStation 5 Pro çıkış tarihi" ile ilgili söylentilerin fitili ateşlendi.

Sony​, 2020 yılında piyasaya sürdüğü PlayStation 5​'in yüzde 30 daha küçük ve ince olan "Slim" versiyonunu geçen sene satışa sundu. Ayrıca PS5'e bağımlı bir şekilde çalışan "PlayStation Portal" isimli taşınabilir oyun cihazını da karşımıza çıkardı. Şimdi de PlayStation 5​ Pro​'ya sıra geldiği iddia ediliyor.

PLAYSTATİON 5​ PRO​ BU YIL GELİYOR

CNBC'ye konuşan Kantan Games CEO'su Serkan Toto'ya göre Sony​, PlayStation 5​ Pro​'yu GTA 6​'dan önce piyasaya sürmek istiyor. Böylelikle Rockstar Games'in yeni açık dünya oyununa olan ilgiden faydalanarak PS5'in satışlarını daha fazla artırmayı hedefliyor.

Toto yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Oyun sektöründe Sony​'nin 2024'ün ikinci yarısında PS5 Pro'yu piyasaya süreceğine yönelik ciddi bir fikir birliği oluştu. Nihayetinde Sony​, 2025 yılında GTA 6​ raflarda yerini aldığında elinin altında sağlam bir cihaz olmasını isteyecektir. Bu oyunun çıkışı tüm oyun sektörü için çok büyük bir fırsat."

PlayStation 5 Pro çıkış tarihi sızdırıldı! GTA 6 detayı - 1. Resim

Hatırlatmak gerekirse PlayStation 4 2013 yılında, PS4 Pro ise 2016 yılında piyasaya çıkmıştı. Kantan Games CEO'sunun iddiası doğru çıkarsa, PS5 Pro bu yılın ikinci yarısında yani tahminen haziran ile aralık ayları arasında satışa sunulabilir.

PS5 PRO ÖZELLİKLERİ NASIL OLACAK?

PlayStation 5​ Pro​ özellikleri, oyunculara gelişmiş FPS desteği ile 4K'da daha istikrarlı performans sunacak şekilde tasarlanacak. Yüksek performans gerektiren oyunlarda daha akıcı bir deneyim için 18 Gbps hızında çalışan bir GPU ile geleceği öne sürülüyor.

Karşılaştırmak için, PlayStation 5​ ve Xbox Series X modellerinde 14 Gbps hızında çalışan grafik birimi (GPU) bulunuyor. Bir de PS5 Pro ile 8K oyun oynanabileceği iddialar arasında yer alıyor.

Kaynak: CNBC
Sonraki Haber Yükleniyor...