Tgrt Haber

Popüler sosyal medya platformu, logosunu değiştirdi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Social Media Today
30 Kasım 2023 11:47 - Güncelleme : 30 Kasım 2023 11:48
Popüler sosyal medya platformu, logosunu değiştirdi

ABD merkezli sosyal paylaşım sitesi Reddit, yeni logosunu ve marka kimliğini tanıttı. Ana tema rengi aynı kalırken, yeni renk seçenekleri Reddit kullanıcılarına açıldı.

Sosyal medyanın önde gelen platformlarından biri olan Reddit, şirketin odak noktasını konuşma, topluluk ve internet üzerine koymayı vurgulayan bir dizi yenilikle karşımıza çıktı. Platform, kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunmak amacıyla yeni bir logo ve marka kimliği tanıttı.

Yenilenen marka kimliğinin temel taşı, Reddit'in başlıklar ve büyük formatlar için kullanacağı özel yazı tipleri oldu. Reddit Display adlı yazı tipi, tasarımında konuşma balonu şekillerine yer vererek başlıkları ve büyük metinleri ön plana çıkarıyor. Aynı zamanda online okunabilirlik için tasarlanmış Reddit Sans ise çeşitli sürümleriyle herkese açık kaynaklı olarak sunuldu.

Sosyal medya platformunun öne çıkan rengi OrangeRed olmaya devam ederken; GuavaPink, LimeGreen, BananaYellow ve JuniperBlue olmak üzere üç yeni renk Reddit kullanıcılarına sunuldu. Ayrıca, konuşma balonu görsel elemanı da markanın yeni öğelerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.

REDDIT MASKOTU 'SNOO' YENİLENDİ

Reddit'in ikonik maskotu Snoo da bu güncellemeden nasibini aldı. 3D formatında yeniden tasarlanan Snoo, daha fazla esneklik ve özelleştirme imkanı sunuyor.

Popüler sosyal medya platformu, logosunu değiştirdi
Eski logo / yeni logo

Artık tamamen riglenebilir ve poze alabilir durumda olan Snoo, Blender adlı açık kaynaklı yazılım kullanılarak geliştirildi. Yapılan açıklamada, bu sayede kullanıcıların kendi toplulukları için Snoo'ya daha önce hiç olmadığı kadar kişisel dokunuşlar eklemelerine olanak tanındığı belirtiliyor.

Reddit'in Pazarlama ve Tüketici Deneyimi Sorumlusu Roxy Young, şirketin söz konusu değişikliği yapma sebebinin, "redditorların ihtiyaçlarına daha fazla odaklanmak ve dünyadaki herkese topluluk, aidiyet ve güç sağlamayı kolaylaştırmak" olduğunu açıkladı.

Young, "Küresel varlığımızı yeni pazarlara genişlettikçe ve reklamverenlerden geliştiricilere, redditorlar ve moderatörlere kadar daha fazla kitleyle etkileşime geçtikçe, daha üretken ve tutarlı bir ifadeye olanak sağlamak için marka temelimizi güçlendirmemiz gerekiyor." diye de ekledi.

Kaynak: Social Media Today
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...