Tgrt Haber

PS5 Slim: PlayStation 5'in daha ince ve hafif yeni versiyonu tanıtıldı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: IGN, The Independent
10 Ekim 2023 20:11 - Güncelleme : 10 Ekim 2023 20:15
PS5 Slim: PlayStation 5'in daha ince ve hafif yeni versiyonu tanıtıldı

PlayStation 5'in yüzde 30 daha küçük ve yüzden 24 daha hafif versiyonu olan yeni PS5 Slim tanıtıldı. Dijital Sürüm ve Standart Sürüm ayrımı devam ediyor. Kasım ayından itibaren satışa çıkacak PlayStation 5 Slim, en önemli iyileştirmeyi ise depolama kapasitesi konusunda yaptı.

Sony, oyun​ dünyasının merakla beklediği PlayStation​ 5 Slim modelinin resmi tanıtımını gerçekleştirdi. Yeni PS5​ Slim, Kasım ayında piyasaya sürülecek ve oyun severlere daha kompakt bir tasarımın yanı sıra daha fazla depolama​ seçeneği sunacak.

PlayStation 5 Slim, "PS5" ve "PS5 Dijital Sürüm" olmak üzere iki versiyonla geliyor. En önemli iyileştirme depolama tarafında yapıldı. Orijinal PS5'te kullanılan 825 GB dahili hafıza 1 TB (1000 GB) seviyesine yükseltildi. Ayrıca PS5 Dijital Sürüm'e Ultra HD Blu-Ray Disk Sürücüsü de takılabilecek.

PLAYSTATİON 5 SLİM ÖZELLİKLERİ

Yeni PS5, dört ayrı kapak paneli ile geliyor. Üst kısmı parlak bir görünüme sahipken alt kısımda mat bir yüzey tercih edildi. Ayrıca önceki modellere göre hacim olarak yüzde 30 daha küçükken, ağırlık olarak da modele göre değişmekle birlikte yüzde 18 - 24 daha hafif olduğuna dikkat çekelim.

Teknik özelliklerine gelecek olursak PS5; x86-64-AMD Ryzen "Zen 2" işlemci, AMD Radeon RDNA 2 tabanlı grafik motoru, GDDR6 16GB sistem belleği ve 1TB SSD ile donatıldı. Video çıkışı, 4K 120Hz ve 8K TV'lerin yanı sıra HDMI ver.2.1 tabanlı VRR'yi destekliyor.

PS5 Slim: PlayStation 5'in daha ince ve hafif yeni versiyonu tanıtıldı

PS5 SLİM FİYATI

PS5 Slim, Kasım ayından itibaren ABD'deki mağazalarda satışa sunulacak. Ve PlayStation'un resmi internet sitesi üzerinden de satın alınabilecek. Fiyatı ise önceki modele göre daha fazla. Orijinal PS5 Dijital Sürümü 399 dolarken, yeni PS5 Dijital Sürümü ise 449 dolar olarak karşımıza çıktı.

Öte yandan PS5 Slim Türkiye fiyatı ya da Türkiye satış tarihi ise henüz bilinmiyor.

Kaynak: IGN, The Independent
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...