Tgrt Haber

Resmi Gazete'de yayımlandı: Üç büyük kentte "teknoloji geliştirme bölgesi" kuruluyor

04 Ağustos 2023 11:23 - Güncelleme : 04 Ağustos 2023 11:26
Resmi Gazete'de yayımlandı: Üç büyük kentte "teknoloji geliştirme bölgesi" kuruluyor

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarıyla Ankara, İzmir ve Konya'daki bazı bölgeler "teknoloji geliştirme bölgesi" olarak tahsis edildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre, Ankara​, İzmir​ ve Konya​'daki bazı alanların "teknoloji geliştirme bölgesi" olarak belirlenmesine karar verildi.

Buna göre, Ankara'nın Yenimahalle​ ilçesi Yuva Mahallesi'nde bulunan 9 bin 466 metrekarelik alan, Ankara Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi Ek Alanı, yine aynı ilçedeki 30 bin 206 metrekarelik alan da TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak tespit edildi.

İzmir'in Balçova ilçesi İnciraltı Mahallesi'ndeki 6 bin 61 metrekarelik alan Dokuz Eylül Üniversitesi, Konya'nın Selçuklu ilçesi Ardıçlı Mahallesi'nde yer alan 38 bin 826 metrekarelik alan Selçuk Üniversitesi ve Ankara'nın Çankaya ilçesi Lodumlu Mahallesi'ndeki 30 bin 776 metrekarelik alan Ankara Bilim Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak tahsis edildi.

Ankara'nın Çankaya ilçesi Lodumlu Mahallesi'ndeki Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin sınırlarında da değişiklik yapıldı.

TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ NEDİR?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın web sitesindeki bilgiye göre, Teknoloji Geliştirme Bölgesi kısaca yüksek/ileri teknoloji kullanan ya da yeni teknolojilere yönelik firmaların, belirli bir üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü ya da Ar-Ge merkez veya enstitüsünün imkanlarından yararlanarak teknoloji veya yazılım ürettikleri/geliştirdikleri yerdir.

Firmaların feknolojik bir buluşu ticari bir ürün, yöntem veya hizmet haline dönüştürmek için faaliyet gösterdikleri ve bu yolla bölgenin kalkınmasına katkıda bulundukları, aynı üniversite, yüksek teknoloji enstitüsü ya da Ar-Ge merkez veya enstitüsü alanı içinde veya yakınında; akademik, ekonomik ve sosyal yapının bütünleştiği siteyi veya bu özelliklere sahip teknoparkı ya da teknokenti, ifade eder.

Aynı sektör grubunda ve bu sektör grubuna dahil alt sektörlerde faaliyet gösteren girişimcilerin yer aldığı tematik Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ise, "İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi" olarak adlandırılıyor.

(ANADOLU AJANSI)

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...